Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hurşit Tolon yakınlarıyla bayramlaştı

        Ayla Tolon ile beraberindekiler, Kocaeli'ne yaklaşık 20 kilometre mesafede, Kandıra ilçesi sınırları içinde bulunan Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan eşi emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret için cezaevine geldi.

        Prosedür gereği cezaevine girmeden önce kimlik kontrolünden geçen ve kayıt yaptıran Ayla Tolon, Tolga Tolon ile Hurşit Tolon'un kayınbiraderi saat 15.30'da cezaevine giriş yaptı.

        Bu sırada Ayla Tolon'un annesi ile diğer yakınları cezaevinin dışındaki bekleme salonunda oturdular. Ziyaretçileri Hurşit Tolon'a iki takım elbise ile bazı özel eşyalarını da getirdiler.

        Ayla Tolon ile beraberindekiler yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından cezaevinden çıktılar. Ayla Tolon bu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Hurşit Tolon'u Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiklerini belirterek, ''Sağlığı gayet iyi, morali yerinde, maşallah gayet iyi'' dedi.

        Ayla Tolon beraberindekiler geldikleri otomobille cezaevinden ayrıldılar.

        -ÜNLÜLERİN CEZAEVİNE ZİYARETÇİ AKINI-

        Bu arada, mevzuat gereğince sadece ''tehlikeli hükümlü ve tutuklu'' statüsündeki kişilerin kaldığı Kocaeli 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, Ramazan Bayramı dolayısıyla gün boyu açık görüşten yararlandı.

        Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, Sedat Peker, Vedat Ergin, Erol Evcil, Sami Hoştan, Sedat Şahin gibi ünlüler ile Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ogün Samast ve terör örgütü El Kaide'nin ''üst düzey yöneticisi'' olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Louai Sakka'nın da bulunduğu cezaevinde gün boyu çok sayıda kişi yakınlarını ziyaret etti.

        Hükümlü ve tutuklular, belgelendirmek şartıyla sadece anne, baba, eş, kardeş, çocuk, torun, büyükanne ve büyükbabasıyla görüştürüldü.

        Ağırlaştırılmış müebbet hapis dışındaki hükümlüler ile tutukluların, bunların dışında üçüncü dereceye kadar olan en fazla 3 akrabasıyla önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi şartıyla görüşme yapmaları sağlandı.

        Görüşmeler önceden belirlenmiş gün ve saatlerde, gruplar halinde yapıldı, görüş süresi yarım saatten az, bir saatten fazla olamayacak şekilde ayarlandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa