Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sadece yumurtayla besleniyor

        Kars'ta bir böbreği olmayan İlköğretim 7'inci sınıf öğrencisi İsmail Malkoç, iştahsızlık nedeniyle her gün yumurta yiyerek yaşamını sürdürüyor. Maddi imkansızlık içinde olan Malkoç ailesini ziyaret eden Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'in, İsmail'in tedavisi için gerekli yardımların yapılacağını söylemesi anne ve babayı sevince boğdu.

        Sadece yumurta yiyerek yaşama mücadelesi veren 12 yaşındaki İsmail Markoç'un hayat hikayesi Vali Mehmet Ufuk Erden'i de derinden yaraladı. Vali Mehmet Ufuk Erden ve Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi eşleriyle birlikte İsmail'in yaşadığı Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Er Emin Sokak Numara 22'deki evine gitti. Baba Miktad ve anne Şahnigar Markoç'tan İsmail'le ilgili bilgi alan Vali Erden, İsmail'in durumuna çok üzüldü. Anne Şahnigar Markoç, oğlu İsmail'in küçük yaşlarda bir rahatsızlık geçirdiğini ve hastanedeki doktorun tavsiyesini yanlış anlamasından dolayı bu durumlara düştüklerini söyledi.

        DOKTOR 3 AY SONRA GETİR DEDİ AİLE 3 YIL SONRA GÖTÜRDÜ

        Anne Şahnigar Markoç, Erzurum'da çocuk doktorunun, "Çocuğunuzu götürün kontrol için 3 ay sonra yeniden getirin" dediğini söyleyerek, "Bu doktorun '3 ay' dediğini '3 yıl' olarak anladım ve çocuğumu 3 yıl sonra götürdüm. Doktor baktı çocuğun böbreği büyümüş. Sonra doktor beni azarladı ve kovdu. Dedi ki, 'Sen ne biçim annesin, ben sana 3 ay sonra getir dedim sen 3 yıl sonra getirip bu çocuğun hayatını karattın' Ben doktorun dediğini anlamamıştım. O zaman ben 'kendi böbreğimi vereyim' dedim. Doktor olmayacağını söyledi. Şimdi de bir böbrekle yaşıyor" diye konuştu.

        AVUKAT OLMAYI İSTİYOR

        Derslerinde oldukça başarılı olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi İsmail Markoç, üniversiteyi okuyup avukat olmak istediğini belirtti. Vali Erden de, "Hedefine ısrarla ve kararlılıkla gidersen ulaşırsın. Keşke bütün çocuklarımız senin gibi 'ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım' diye hedef koysalar başarı kaçınılmazdır. Okuyacağım diyen herkese biz destek vereceğiz" dedi.

        Vali Erden'in, İsmail'in tedavisi için yapılacak ne varsa ilgilenileceği sözünü vermesi aileyi sevince boğdu. Vali Erden daha sonra, 11 yıl önce Susuz ilçesinin Yaylacık köyünden gelerek Kars'ta yerleşen ve kirada oturan Markoç ailesine de yardım sözü vererek evden ayrıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa