Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 200 metre uçuruma düşerek can verdi

        Niğde'de dün akşam saatlerinde Demirkazık Dağı'nda tırmanıştan dönerken uçuruma düşen dağcının hayatını kaybettiği belirlenirken, ceset helikopterle bulunduğu yerden alındı.

        Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağı'na 4 gün önce tırmanan Duygu Başoğlu, Deniz Çakır, Duygu Dilaver, Volkan Çakmak, Cevher Bilger, Ebru Uçuruk ve Tanju Duru dün tekrar dönüşe geçtiler. 3180 metreden dönen dağcılardan Tanju Duru (43), Yıldız Başı Akçay Geçidi'nde ayağının kayması sonucu 200 metre olduğu tahmin edilen uçuruma yuvarlandı. Daha sonra dağcıların Demirkazık Dağ Evi'ne dönmesinin ardından kurtarma ekipleri haber verildi ve çalışmalar başlatıldı.

        Çalışmalarda bugün sabah saatlerinde Duru'ya ulaşan ekipler, dağcının hayatını kaybettiğini gördü. Devam eden çalışmalarda Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı helikopter Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibini dağcının düştüğü yere bıraktı. Daha sonra tekrar Demirkazık Dağı Dipsizgöl Mevkii'ne giden helikopter burada kurtarma çalışmalarına katılan AKUT üyelerinin bir kısmı, dağcının arkadaşları ve JAK görevlilerini alarak Demirkazık Dağ Evi'ne getirdi. Demikazık Dağ Evi'ne gelen Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve Niğde Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan'ın da bindiği helikopter tekrar olay yerine giderek ekipler tarafından indirilen Tanju Duru'nun cenazesini aldı ve dağ evine getirdi. Cenaze burada helikopterden ambulansa taşınarak Çamardı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Dağcının arkadaşları da ambulansla birlikte dağ evinden ayrılarak hastaneye gitti.

        AKUT Niğde Basın Sözcüsü Arif Öztürk yaptığı açıklamada, "Saat 06.30'da Arpalık Mevkii'nden hareket eden kazazede arkadaşların yakınları olay yerine vardılar. Biz de katırlarla beraber Arpalık Mevkii'nden saat 07.30'da kaza bölgesindeydik. Sistemlerimizi kurarak kazazedenin yanına ulaştığımızda maalesef kaybetmiş olduğumuzu gördük. Saat 10.30 itibariylede JAK ekipleri geldi. Biz sistemleri kurmuştuk, arkadaşlarımız JAK'la birlikte indirme işlemine başladı. Demikazık Dağ Evi'ne getirerek burada ambulansla teslim ettik" dedi.

        TANJU DURU

        ‘Ezginin Günlüğü’ grubun 1984-1990 yılları arasında çıkarttığı 5 albümde yer alan Tanju Duru, evinde kurduğu donanımla çeşitli belgeseller ve filmlere müzikler hazırladı, albümler kaydetti. Ardından 1999’da Durukayıt Stüdyosu’nu kurdu. Burada Türkiye’nin popüler müzisyenlerinin albümlerini kaydeden Duru, Yazı Tura Filmi’nin müziklerini bir albümde topladı. Duru, Mehmet Güreli’den Pinhani’ye, Bülent Ortaçgil’den Ayşe Tütüncü’ye kadar çok sayıda müzisyene albümler kaydetti. Duru, bu birikimini 2007’de 3 şarkının yanı sıra çeşitli belgeseller için yazılmış tema müziklerinin yer aldığı ‘Duru Zamanlar’ albümünde topladı. Doğasever ve özgürlüğe düşkün kişiliğiyle tanınan Duru, Karadeniz ve İran’da çok sayıda tura katıldı. ‘Barışa Pedal’ hareketinde aktif rol alıp yurt turuna çıkan Duru, mütevazi kişiliğiyle tanınıyordu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa