Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğu Perinçek cezaevinde kitap yazıyor

        Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 24 kişinin kaldığı Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bayram nedeniyle verilen açık görüşte ziyaretçi akını yaşandı.

        Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin daha önce savcılıktan izin alan birinci derecedeki yakınlarıyla görüşmesine izin verildi. Sabah erken saatlerde cezaevine gelen tutuklu yakınları Ramazan Bayramı nedeniyle verilen açık görüşte yakınları ile 1 saat boyunca hasret giderdi. Cezaevine oğlu Can ile birlikte gelen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek bir saat boyunca açık görüşten faydalandı. Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in eşi Müge Tekin ve çocuğu da cezaevine gelerek ziyaret etti. Cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek, Hayati Özcan, Nusret Senam, Serhan Bolluk ve Işık Soner'in yakınları cezaevine gelerek ziyarette bulundu.

        Oğlu Can ile birlikte eşi Doğu Perinçek ile bir saat Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüş yaptığını ifade eden Şule Perinçek, Türkiye'nin aydınlık bayramlara laik olduğunu söyledi. Eşi Doğu Perinçek'in cezaevinde kitap yazdığını ifade eden Şule Perinçek, "Doğu Perinçek iki generalimiz için çok üzgün. Türkiye'nin en değerli en seçkin orduda teröre karşı mücadelede, vatanı sevmede ve ülkesine hizmet eden en değerli iki generalin bu durumda olmasından her vatandaş gibi Doğu Perinçek de çok kaygılı ve tepkili. Sağlık durumları çok iyi. Cezaevinde düzenli bir hayatı var. Zaman bulamayıp yazamadığı kitapları yazıyor. 3-4 kitap oldu şimdiden. Birisi Ergenekon davası ile ilgili bir değerlendirmesi var. O kitap olarak yayınlanıyor. Üç generalimiz diye bir ayrı bir kitap yazdı o da baskıya hazır. Kitaplardan birisi Ergenekon davası ile ilgili. Diğerleri baskıya gitmek üzere. Elle yazıyor tabi bu da bir zorluk. 12 Mart'ta ben de içerdeydim ama zor zamanlarda bile daktilomuz vardı. O zaman bilgisayar yoktu. 200-300 sayfa zaten de elle yazıyor şuan. Önemli olan boş durmamak hizmete devam etmek" şeklinde konuştu.

        Doğu Perinçek'in oğlu Can Perinçek ise babası ile bir saat boyunca hasret giderdiğini ve babasının sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Toplu olarak cezaevinden çıkan tutuklu yakınları cezaevi önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra cezaevinden ayrıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa