Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dünyanın 10 mega üniversitesinden biri

        Eskişehir'de kurulu Anadolu Üniversitesi (AÜ) 1958 yılından bugüne kadar bir milyon 152 bin öğrencinin mezun olduğu uzaktan eğitim modeli açık öğretim ile dünyanın 10 mega üniversitesinden biri olma konumuna yükseldi.

        AA muhabirinin AÜ Rektörlüğünden aldığı bilgiye göre, bu yıl uzaktan öğrenim sağlayan fakültelerine 328 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı AÜ bünyesinde, 12 fakülte, 10 yüksek okul, 5 enstitü bulunuyor.

        AÜ'nün temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturuyor. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurum, kısa zamanda dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini aldı.

        AÜ, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 2 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk yükseköğretiminde ilklere imza attı.

        Uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstünde bulunuyor. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, birçok ülke tarafından örnek alınıyor.

        Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eş zamanlı olarak AÜ'deki sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarında kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, yerleşkelerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlardaki spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını buluyor.

        AÜ'ye 2008-2009 öğretim yılında yerleştirilen örgün öğrenci sayısı 5 bin 209 kişi, uzaktan öğrenim sağlayan İktisat, İşletme ve Açık Öğretim Fakültelerine yerleştirilen öğrenci sayası da 328 bin 432.

        Dünyanın 10 mega üniversitesi arasında yer alan AÜ'den geçen yıl 4 bin 658 kişi mezun oldu. AÜ, kurulduğu 1958 yılından bugüne kadar 1 milyon 152 bin 401 kişiyi mezun etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa