Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Altınova'da sıkıyönetim

        Gerginlik sürerken, belde giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Vali Selahattin Hatipoğlu'a olaylarla ilgili olarak, "Devletimiz olaylara hakimdir. Taşkınlığa izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımız rahat olsunlar." şeklinde konuştu.

        Meydan kahvehanesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, "Dün başlayan ve bugün devam eden olaylar nedeniyle açıklamalarda bulunmak istiyorum. Ölen iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Altınova bizim turizm bölgemiz. Geleceği parlak olan bir beldemiz. Böyle olayların Ayvalık ve Altınova'ya büyük zararlar vereceği ortadadır. Bu nedenle dün akşamdan beri Ayvalık'tayım. Bu hiç arzulanmayacak bir olaydır. Olaya sebebiyet verenler dün gözaltına alındı. Önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacaklardır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bugün cenazelerin kaldırılması gerekiyordu. Bizlerde tedbirlerimizi aldık. Bayram olması nedeniyle cenazelere katılım yoğun oldu. Biz gerekli emniyet tedbirlerini aldık. Ancak cenazeye katılan bazı gruplar bu olayı bir noktada başka yerlere çekmeye çalıştı. Bundan çok üzgünüz. Televizyonlardaki görüntüleri izlediniz. Altınova'ya yakışmayacak görüntüler sergilendi. Devletimiz tamamen vatandaşlarımızın yanında. Vatandaşımızın güvenliğin sağlanması ve herhangi bir yanlışa düşmemesi için özellikle güvenlik birimlerimiz elinden gelen gayreti yaptı. Bazı taşkınlıkları ise hoş gördük. Acıdan dolayı. Ama bunun ötesindeki hareketleri de takdir edersiniz ki gereğinin yapılması lazımdı. Devletimiz hukuk devletidir. Bu açıdan neler yapılması gerekiyorsa yapılmıştır. Şu anda 22 vatandaşımız bugünkü olaylardan dolayı gözaltına alınmıştır. Ortada bir olay vardır. Bu olaya katılan ve söz dinlemeyenlere gereği yapılır. Konuyu kanunsuzluğa itmenin bir anlamı yok. Bayramı burada geçiyorum. Sizlerle beraberim. Sizlerde bize destek verin. Gençlerimiz sahip çıkın. Eğer gençlerimizin yolundan gidersek olayların önüne geçilemez. Babaları, büyükleri, ağabeyleri olarak sizlere büyük göreler düşmektedir. Televizyonlar aracılıyla Altınovalılara sesleniyorum. Lütfen çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkalım. Devletimiz olaya hakimdir. Bu olay umuma açık bir işyerinin çalıştırılmasından dolayı husumetten dolayı başlamıştır. O yeri sen-ben çalıştıracağım düşüncesi bu olayların yaşanmasına neden olmuştur. Ardından gençler birbirlerine beni dövüyorlar yardıma gelin, diğer grup da beni dövüyorlar yardıma gelin denmesi olayları bu noktaya getirmiştir. Belde giriş ve çıkışları birkaç gün kontrol altında olacak. Herkes işine gücüne baksın." dedi.

        Basın mensuplarının soruları üzerine Hatipoğlu, "Toplam 5 yaralımız var. Durumları iyi hayati tehlikeleri yok. Dünkü olay ile bugünkü olay ayrıdır. Gençlerimiz bugün her şeyi çöpleri bidonları saçmışlardır. Yazık. Konuyu olumsuz duruma dönüştürmeyelim. Altınova'ya leke sürdürmeyelim. Altınova bu olayı aşacaktır. Takviye kuvvetlerimiz gece gündüz buradadır. Ekiplerimizin bulunmasında yarar var. Belirli müddet jandarma ve polis burada kalacak. Yarın halkla toplantı yapacağız. Hepimiz bu vatanın evladıyız.

        Hepimiz bir birimiz için varız. Keşke olaylar bu boyuta gelmeseydi" şeklinde konuştu.

        Öte yandan hasar tespit çalışmalarına başlandığı kaydedilirken, 17 işyerinin hasar gördüğü olaylarda bugünkü gözaltına alınan 22 kişi ile gözaltında olanların sayısı 37'ye yükseldi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa