Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da sel

        Van'da akşam saatlerinde aniden etkisini gösteren sağanak yağış, Süphan, Akköprü, Seyyit Fehim Arvasi, Beyüzümü, İstasyon, Abdurrahman Gazi, Yeni Mahalle ve Cavdetpaşa Mahallelerinde sele sebep oldu. Oluşan sel ve su taşkınları sebebiyle Valilik Kriz Kurulu tarafından, İl Özel İdaresi, Karayolları ve Devlet Su İşleri'ndeki iş makineleriyle belediye ekiplerine destek amaçlı gönderildi.

        Belediye Garajında Mahallelerde meydana gelen sel nedeniyle gazetecilere bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Miraz Tunçdemir, sel nedeniyle tüm ekiplerin seferber edildiğini söyledi. Kamu kurumlarından gelen iş makineleriyle 25 ekibin oluşturulduğunu ifade eden Tunçdemir, ''Mahalle muhtarlarıyla irtibata geçilerek su baskınlarının yaşandığı evlere ekiplerimiz müdahale ediyor. En büyük sıkıntımız çarpık kentleşme sebebiyle dere kenarlarına evlerin yapılmasıdır. Bunun dışında menfez ve kanallarının selin getirdiği tas ve odun parçaları tarafından tıkanması da bu taşkınları attırdı'' dedi.

        Afete maruz kaldıklarını belirten Tunçdemir, sel nedeniyle kent merkezinde onlarca ev ve iş yerini su bastığını, ve belediye ekiplerinin su tahliye işlemlerine başladığını kaydetti.

        Ev ve iş yerleri sele maruz kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etti.

        A.A.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa