Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 13 bin öğretmen atanıyor

        Milli Eğitim Bakanlığı, 5 Kasım'da toplam 13 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yapacak Başvurular, 22-31 Ekim tarihleri arasında, bakanlığın resmi internet sitelerinden alınacak.

        Öğretmen adaylarına müjde. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. İlk defa görevlendirme biçimiyle sözleşmeli yapılacak olan öğretmen atamalarına başvurular MEB'in http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanan Başvuru ve Atama Kılavuzu'nda belirtilen şartlara göre yapılacak. Öğretmen adayları, 22-31 Ekim 2008 tarihleri arasında, "http://personel.meb.gov.tr" veya "http://ilsis.meb.gov.tr" adreslerinden başvuruda bulunabilecek.

        Hiçbir ücret yok

        Başvurular, il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri'nde oluşturulan başvuru bürolarından herhangi birinde onaylatıldıktan sonra resmi hale gelecek. Başvurularda ücret alınmayacak. Atamalar ise 5 Kasım 2008'de gerçekleştirilecek ve aynı gün http://personel. meb.gov.tr adresinden duyurulacak. En fazla atama 3 bin 696 öğretmenle sınıf öğretmenliğine yapılacak.

        Yolluk ve harcırah ödemeleri başladı

        Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mesai saatleri dışında, hafta sonlarında ya da resmi tatillerde, tedavi yolluğu ve yol harcırahlarının ödenmesini isteyebileceklerini açıkladı. Yetkililer, memuriyet mahalli dışındaki sağlık kurumlarında yatarak veya ayakta tedavi maksadıyla gönderilen memurun ve aile fertlerinin yol masrafı ve gündelik ödeneğinin bayramda personele ödeneceğini bildirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa