Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam BURHANİYE CEZAEVİ'NDE İSYAN

        Saat 03.30-04.00 sıralarında, Balıkesir Burhaniye Kapalı Cezaevi'nde olay çıktı. 250 mahkumun, şartlarının iyileştirmesi için olay çıkardığı iddia edildi.

        Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Burhaniye Kaymakamı olay yerine geldi. Bu sırada mahkumlar hazırladıkları bildiriyi okudu. Başsavcı, Cezaevleri Genel Müdürü ile görüşme yaptı. Bu arada mahkumların,5 gardiyanı rehin aldı.

        Mahkumlar, ranzaları cezaevi havalandırma boşluğuna çıkararak ateşe verdiler. Yangın halen devam ediyor. Bölgedeki hastaneler yaralılar için hazır duruma getirildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yetkililer tarafından mahkumlara, şartlarının iyileşebileceği ve dileyen mahkumlara cezaevini degiştirebilecekleri açıklaması yapıldı.

        Mahkumların af gerekçesiyle çıkardıkları isyanda5 gardiyanı rehin aldı. Olayın haber alınması üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal'ın cezaevine gittiği ve Jandarma ekiplerinin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

        Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki olayla ilgili bilgi aldı.Vali Hatipoğlu mahkumların isyan çıkardığı Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi'ne geldi.

        Hatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Mehmet Turhal'dan olayla ilgili bilgi aldı. Belediye Başkanı Fikret Akova da olay yerine geldi.

        HATİPOĞLU: "TEMAS KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

        Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 3 koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlülerin 5 gardiyanı rehin alarak olay çıkardıklarını bildirdi.

        Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde 258 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu, koşulların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu ve hükümlülerin sahurda eylem başlattıklarını belirtti.

        Eyleme, 3 koğuştaki tutuklu ve hükümlülerin katıldığını ifade eden Hatipoğlu, şunları söyledi:

        ''Şu anda edindiğim ilk bilgilere göre, 3 koğuştaki tutuklu ve hükümlüler 5 gardiyanı rehin alarak eylem başlatmış durumda. Şu anda bir koğuşta yangın var. Arkadaşlarımız onu kontrol altına almaya çalışıyorlar. Cezaevi çevresinde bütün güvenlik önlemlerini aldık. İl Jandarma Komutanımız ve ben, eylemi başlatan tutuklu ve hükümlülerle temas kurmaya çalışıyoruz. Onlarla görüşerek sorunu çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.''

        CEZAEVİNDE TOPLANTI

        Koşulların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu ve hükümlülerin sahurda başlattıkları eylemin ardından Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Mehmet Turhal, Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova'nın cezaevinde toplantı yaptıkları bildirildi.

        Toplantının ardından Vali Hatipoğlu'nun cezaevindeki son durumla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi.

        Bu arada, olayların büyüme olasılığına karşı 4 ambulans, Burhaniye Belediyesi'ne ait 3 itfaiye aracı ve bir iş makinesi cezaevi önünde hazır bekletiliyor.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa