Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 100 YTL için boğazını kestiler!

        Edinilen bilgiye göre İETT şoförlüğünden emekli Mustafa Çakırkaya, emekli olduktan sonra geçimini sağlamak için taksi şoförlüğü yapmaya başladı. Daha önce, çalıştığı taksiye aldığı müşteri kılığındaki gaspçılar tarafından parmağı kesilerek gasp edilen Çakırkaya, dün saat 23.00 sularında Kağıthane'den 34 TKF 62 plakalı taksisine 2 yolcu aldı. Müşteri kılığında taksiye binen şahıslar, Çakırkaya'yı Eyüp Yeşilpınar Okutan Sokak'a kadar getirdi. Burada sokağın karanlık olmasını da fırsat bilen şahıslar Çakırkaya'nın boğazına bıçak dayayarak bütün parasını istedi. Taksici gaza basıp, korna çalarak vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Kaza olduğunu zanneden sokak sakinleri dışarı çıkınca gaspçılar Çakırkaya'yı bıçakla boğazından yaralayıp kaçtı. Yaralı halde taksiden inen Çakırkaya peçete ile boğazındaki kesiğe tampon yaptı. Aşırı kan kaybederek yere yığılan taksici vatandaşlarca olay yerine çağırılan ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çakırkaya yoğun bakıma alındı.

        Polis taksi üzerinde incelemelerde bulunup, alınan eşkaller doğrultusunda failleri yakalamaya yönelik çalışma başlattı. Çakırkaya'nın, Ayazağa'da bulunan Güven Taksi Durağı'nda çalışan arkadaşları, daha önce gaspçılar tarafından parmağı kesilen Çakırkaya'nın, taksiye binen 2 kişi tarafından cebindeki 100 YTL için boğazının kesildiğini aktardı. Meslektaşları, taksicilere yönelik bu tür eylemlerin önlenmesi için tedbir alınmasını istedi.

        Olayın meydana geldiği sokaktaki binalarda yaşayan vatandaşlar ise sokak lambalarının yanmamasından yakındı. Gaz ve korna sesine dışarı çıktıklarını ve kaçan 2 kişi gördüklerini söyleyen bir vatandaş, "Biz dışarı çıktığımızda 2 kişi kaçıyordu. Taksici ise kanlar içinde yerde yatıyordu. Karanlık olduğu için eşkallerini alamadık. Sokak lambaları yanmadığı için, kimsenin görmeyeceğini düşünüp taksiciyi burada gasp etmeye çalışmışlar." dedi.

        Bu arada hastanede tedavisi süren Çakırkaya'nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa