Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Herkes bayram tatiline çıkıyor

        HAVALİMANINDA YOLCU ARTIŞI

        Ramazan Bayramı tatili Atatürk Havalimanı'nda yolcu sayısı artırdı.

        Bakanlar Kurulu kararı ile arife günü yarım gün ve bayramdan sonraki cuma gününün de tam gün idari tatil ilan edilmesiyle yarından itibaren 9 günlük tatil yapma fırsatı bulan vatandaşlar, İstanbul dışına çıkmak için Atatürk Havalimanı'na geldi.

        Bayram tatillerini geçirmek üzere yurt dışına ya da yurt içindeki tatil yerlerine gitmek isteyenler Atatürk Havalimanı'nda güvenlik kontrol noktaları, bilet kontuarları, check-in ve pasaport bankolarında kuyruklar oluşmasına neden oldu. Seyahat acentesi firmaları da, Atatürk Havalimanı'nda stantlar açtı.

        Jolly Tur yetkilisi Erdem Tekin, 9 günlük bayram tatili nedeniyle turlara büyük bir ilginin olduğunu belirterek, turlarda ve otellerde yer kalmadığını kaydetti. Tekin, yurt dışında en fazla ilgiyi Barselona, Madrid, Dubai, Londra, Prag, Sharm El Sheikh, Kıbrıs, Paris, Fas ve Milano gibi şehirlerin gördüğünü bildirdi.

        Öte yandan, 9 günlük tatil nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak isteyen hava yolu şirketleri 26 Eylül-6 Ekim günleri arasında yurt dışı ve yurt içindeki bazı hatlara ek seferler düzenledi.

        Şirketler dış hatlarda Madrid, Saraybosna, Roma, Milano, Prag, Sharm El Sheikh, Nice, Palma De Mallorca, Barselona, Dubrovnik olmak üzere birçok kente ek sefer konuldu. İç hatlarda ise Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve İzmir yoğun ilgi gören hatlar oldu.

        Türk Hava Yolları (THY) tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla 26 Eylül-6 Ekim günleri arasında iç ve dış hatlarda toplam 111 ek sefer düzenlendı. Onur Air yoğun talep gören Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman hatlarına 17 ek sefer gerçekleştirecek.

        Atlasjet Havayolları Ramazan Bayramı süresince 60 ek sefer koydu, Sunexpress ise bayramda 16 ek sefer yapacak.

        YERLİ TURİST ÇOĞALACAK

        Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı.

        Turizmciler, ramazan ayı ve okulların açılmasıyla azalan yerli turist yoğunluğunun, 9 günlük bayram tatilinde artmasını bekliyor.

        Sonbaharla birlikte yerli turistlerin ayrıldığı Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de sahiller yabancı turistlere kaldı.

        Hava sıcaklığının bir haftadır 20 derece civarında ölçüldüğü turistik ilçelerde özellikle kuzey ülkelerinden gelen turistler, gün boyunca denize girip güneşlenerek suyun ve güneşin tadını çıkarıyor.

        Bayram tatilinde yerli turist sayısında artış bekleyen turizmciler ise hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı.

        BOLU'DA SAATLERCE KUYRUK

        Öte yandan Bolu'nun Tem Otoyolu Gerede gişelerinde, tatilciler yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. İstanbul-Ankara yönündeki gişede, yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, kuyruğun yaklaşık 4 kilometrelik kısmı otoyola taştı. Saatlerce kuyrukta bekleyen sürücüler, bu duruma tepki gösteriyor. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran ise, gişelerdeki sorunun sürücülerden kaynaklandığını söylüyor. Gişelere girmek isteyen sürücülerin birbirlerinin şeridini ihlal ettiğine dikkat çeken Başaran, "Gişelere girişteki bağlantı yolu dar ve uzun, genişletme çalışmaları yapılmamış. Yoğun trafikte gişelere girmek isteyen sürücüler, birbirlerinin şeridine tecavüz ediyor." diyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa