Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Yapı Kredi'den KGF destekli iki kredi paketi - Para Haberleri

        YapıKredi'denyapılan açıklamaya göre banka, küresel çapta tüm yaşamı etkileyen koronavirüsün (Covid-19) ekonomik etkilerini azaltmak adına müşterilerine finansman desteği sağlıyor. Hazine destekli veKrediGaranti Fonu (KGF) teminatıyla hayata geçirilen iki yeni programa dahil olan banka, "Çek Ödeme Destek Paketi" ve "OpexKrediDestek Paketi"ni devreye soktu.

        YapıKredi, "Çek Ödeme Destek Paketi" ile KOBİ, ticari ve kurumsal nitelikteki işletmelerin, 25 Mart 2020'a kadaryapılan gerçek ticari ilişkilere dayalı ve 30 Haziran 2020'ye kadar keşide ettikleri çeklerin finansmanına destek oluyor.

        3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli olacakkredilerde, yıllık yüzde 9,5 oranında faiz uygulanıyor. Yıllık cirosu 25 milyon liraya kadar olan işletmeler azami 1 milyon lira, 25 milyon lira ile 125 milyon lira arasında olan işletmeler ise 5 milyon liraya kadarkrediden faydalanabiliyor. 125 milyon lira üzerinde yıllık ciroya sahip işletmeler ise 10 milyon liraya kadarkredidesteğinden yararlanabiliyor.

        REKLAM

        3 AY ÖDEMESİZ

        Tüm bunlara ek olarakYapıKredi, KOBİ, ticari ve kurumsal nitelikli işletmelere, maaş ve kira ödemeleri başta olmak üzere sözleşme veya faturaya bağlı sabit giderlerinin karşılanması amacıyla "OpexKrediDestek Paketi" kapsamındakrediimkanı da sağlıyor.

        Banka, bu destek paketi kapsamındakikredileri, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz toplam 12 ay vadeli olarak ve yıllık yüzde 9,5 faiz oranı ile müşterilerine sunuyor. Yıllık cirosu 25 milyon liraya kadar olan işletmeler azami 5 milyon lira, 25 milyon lira ile 125 milyon lira arasında olanlar 25 milyon lira, 125 milyon lira üzerinde olanlar ise 50 milyon liraya kadarkrediimkanından faydalanabiliyor.

        YapıKredi, her iki program için de 30 Mart 2020 itibarıyla talep kabul etmeye başladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa