Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Yapay zeka chatbotlarının gelişimi, artık kullanıcıların web’de bulmak istediği her şeyi üretken AI chatbotları üzerinden aramaya başlaması bu soruyu gündeme getirdi. Dünyanın lider arama motoru uygulamasının sahibi Google’ın da geçtiğimiz yıl boyunca çevresinde oluşan en büyük gizem, şirketin temel ürünü, orijinal ve hala ana gelir kaynağı olan arama motorlarına ne olacağı sorusuydu.

Arama motorları AI chatbotlar tarafından değiştirilecek mi? Mayıs ayında, şirket bu konu ile ilgili bir açıkalada bulundu: “Arama’nın bir sonraki çağında, AI sizin için çalışacak, böylece sizin yapmanıza gerek kalmayacak” şeklindeki bu video duyruda AI Özetleri, Google’ın AI tarafından üretilen cevaplar için yeni ismi, yakında kullanıcıların sonuç sayfalarının en üstünde görünmeye başlayacağı belirtildi.

Bu, internetin, bir sorgu verildiğinde, bağlantılar ve ipuçları sağlamadığı, sadece cevap verdiği bir geleceğe doğru bir adım.

ARAMA MOTORLARININ DEĞİŞİMİ

Dünyanın neredeyse tamamında arama motorları insanların internetle, bilgisayarlarıyla ve telefonlarıyla etkileşime geçtikleri ana arayüzlerden bir tanesi. Bu doğrultuda en çok kullanılan arama motoru Google’ın da yaptığı her bir değişiklik büyük önem taşıyor çünkü Google’ın web’deki rolü, hem bir dağıtıcı hem de dikkatin monetize edilmesi açısından büyük, tartışmalı ve belki de değişmek üzere olan bir rol.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ