Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova Sağlık İl Müdürü Hakan Sezen, alzheimer hastalığının 3040 yıl sonrasının en önemli sağlık meselesi olacağını söyledi.

        Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Sezen, alzheimer hastalığının görülme sıklığının arttığına dikkat çekti. Tedavisi mümkün olmayan, ancak sürecin yavaşlatılabildiği alzheimerın bundan 3040 yıl sonrasında en önemli sağlık meselelerinden birisi haline geleceğini belirtti. Sezen, “Ülkemiz ve dünya nüfusu giderek yaşlanmakta. Alzheimer hastalığının ülkemiz ve dünya için önemi artmakta olup, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak anılmaktadır. Alzheimer hastalığı, yaşlılıkla beraber ortaya çıkan ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihni ve davranış bozukluklara yol açan ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Bunama ya da demans olarak bilinen alzheimer, günlük hayatın her zamanki gibi sürdürülmesini engelleyen, ilerleyici müzmin bir beyin hastalığıdır. Alzheimer hastalığının oluşumunda yaşlanmanın önemli bir risk faktörü olduğu ve 65 yaş sonrasında hastalığın görülme sıkılığının sürekli artış içinde olduğu bilinmektedir. Ülkemizin nüfus yaşlanma hızı dikkate alındığında genç nüfusun giderek yaşlanacağı ve 3040 yıl sonra alzheimer hastalığın en önemli sağlık meselesi olacağı düşünülmektedir” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa