Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA'da kullandığı ve geliştirdiği usullerle masal anlatıcılığına yeni bir soluk getiren Bağcan Töraydın, 'Çocuk Masal Anlatıcılığı' çalıştayında öğretmenlerle bir araya geldi.

        Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 'Masal Atölyesi' işbirliğiyle hayata geçirdiği 'Çocuk Masal Anlatıcılığı' çalıştayı ile çocukların gelişiminde masalın önemi anlatıldı.

        Masal Atölyesi'nin kurucusu olan, çocuk masal anlatıcısı ve ilk gezgin masalcı unvanına sahip Bağcan Töraydın, verdiği eğitimle 0-6 yaş ve 7-12 yaş arası çocukların gelişimine etki eden masalların hangi yöntemlerle ve nasıl aktarılacağını anlattı. Çalıştay ile birlikte çocuklara masal anlatmayla ilgili Yalova´da ilk kez bir akademik çalışma yapılmış oldu.

        Uygulama Oteli´nde gerçekleştirilen etkinliğe Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da katılarak destek verdi. Müdür Tosun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

        "Öğretmenlerimizin eğitim düzeylerindeki yeterlilikleri artırmak için bir dizi atölye çalışması planladık. Birçok çalışmamız Türkiye´de ilk olarak öğretmenlere uygulanan ve seminer çalışmalarının zenginleştirilmesi için yapılan çalışmalardan biridir. Öğretmenlerimizin becerilerini artırmak adına yapılan çalışmalar yıl boyu devam edecek. Amacımız bizlere emanet edilen çocuklarımızın gözlerindeki ışıltılarını artırmak. Bunu yaparken de gerek yöneticilerimizin gerek öğretmenlerimizin eğitim kalitelerini artırarak çocuklarımıza daha iyi eğitim vermelerini hedefliyoruz. İnşallah bu çalışmalar ilimizin eğitimde marka kent olması yönünde büyük katkı sağlayacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa