Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Wolfsberger: 0 - Başakşehir: 3 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Başakşehir, J Grubu'ndaki dördüncü maçında Wolfsberger'i Visca (P) ve Crivelli (2)'nin golleriyle 3-0 mağlup etti. Gruptaki diğer mücadelede Mönchengladbach, Roma'yı 2-1 mağlup edince Başakşehir 7 puanla liderliğe yükseldi!

        MAÇIN DAKİKALARI

        Başakşehir maça hızlı başladı ve henüz 3. dakikada gole yaklaştı: Caicara'nın sağ kanattan yaptığı ortada top uzak köşedeki Berkay'ın önünde kaldı. Berkay Özcan rakibinden sıyrılıp önünü boşaltmak istedi fakat savunmadan kritik bir müdahale geldi.

        Rakibini dengesiz ve eksik yakalayan Başakşehir 6. dakikada yine çok tehlikeli geldi. Sağ kanatta topla buluşan Clichy sağ ayağıyla ters kanata harika bir pas gönderdi. Çok şık bir kontrolle rakibinden kurtulan Gulbrandsen uygun durumda vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı gitti.

        REKLAM

        Maçın ilk diliminde baskılı oynayan Başakşehir, 14. dakikada bir gol daha kaçırdı: Kullanılan köşe vuruşunda savunmadan seken top Gulbrandsen'in önünde kaldı. Norveçli futbolcunun ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

        18. dakika oynanırken ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Berkay Özcan sol ayağıyla çok sert vurdu ve kaleci son anda topu kornere attı.

        BU KEZ DİREK İZİN VERMEDİ!

        Temsilcimiz 35. dakikada bu kez direğe takıldı: Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Marcel Ritzmaier zor pozisyonda çok sert vurdu fakat top üst direkten oyun alanına geri döndü.

        Taraflar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

        Başakşehir ikinci yarıya da hızlı başladı: 47. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Visca dışarıdaki Crivelli'ye çevirdi fakat onun vuruşu etkili olmadı ve savunmaya da çarpan top kalecide kaldı.

        Temsilcimiz 51. dakikada bir kez daha tehlike yarattı: Başakşehir köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Visca'nın ortasında arka direkteki Skrtel kafayı vurdu savunma kale sahasında kritik bir müdahalede bulundu ve topu kornere attı.

        Dakikalar 54'ü gösterirken Azubuike'nin savunma arkasına attığı harika pasta Gulbrandsen kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat uygun durumda yaptığı aşırtma denemesinde kaleci topu kontrol etmeyi başardı.

        REKLAM

        Mücadelede 70. dakika oynanırken savunmadan seken topu ceza yayı üzerinde önünde bulan Berkay sağ ayağıyla şutunu attı fakat soluna iyi uzanan kaleci topu kornere çeldi.

        VE PENALTI + KIRMIZI KART!

        71. dakikada Skrtel kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahasında Rnic'in müdahelesi ile yerde kaldı ve Başakşehir penaltı kazandı. Penaltıya sebebiyet veren Nemanja Rnic önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı. Penaltıda topun başına geçen Edin Visca düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Başakşehir'i öne geçirdi.

        CRIVELLI ŞOV!

        Başakşehir, Enzo Crivelli ile 3 dakikada 2 gol birden buldu ve 3-0'lık üstünlüğe ulaştı: 84. dakikada ceza sahasındaki paslaşmaların ardından sol taraftan son çizgiye inen Visca kale sahasına yerden sert bir orta gönderdi ve Crivelli uygun durumda gol vuruşunu yaparak farkı ikiye çıkardı.

        Dakikalar 87'yi gösterdiğinde ceza sahasındaki paslaşmaların ardından sol taraftan son çizgiye inen Visca kale sahasına yerden sert bir orta gönderdi ve Crivelli uygun durumda gol vuruşunu yaparak farkı ikiye çıkardı.

        WOLFSBERGER: 0 - BAŞAKŞEHİR: 3

        Stat: Graz Liebenau

        Hakemler: Sandro Scharer, Stephane De Almeida, Bekim Zogaj (İsviçre)

        Wolfsberger: Kofler, Novak, Sollbauer, Rnic, Schmitz, Schmid, Leitgeb (Dk. 88 Gollner), Ritzmaier, Liendl, Weissman, Niangbo (Dk. 81 Schmidt)

        Medipol Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Ponck, Skrtel, Clichy, Mehmet Topal, Berkay Özcan (Dk. 80 Arda Turan), Azubuike (Dk. 89 Elia), Visca, Gulbrandsen (Dk. 88 Aziz Eraltay), Crivelli

        Goller: Dk. 73 Visca (Penaltıdan), Dk. 84 ve 87 Crivelli (Medipol Başakşehir)

        Kırmızı kart: Dk. 72 Rnic (Wolfsberger)

        Sarı kartlar: Dk. 77 Weissman (Wolfsberger), Dk. 55 Clichy, Dk. 70 Mehmet Topal, Dk. 76 Crivelli (Medipol Başakşehir)

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa