Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Yatırımcı altını tercih etti! Bankalardaki hesaplar rekor kırdı

        Küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisiyle dövizden ve borsadan kaçan yatırımcının adresi, tarih boyu cazibesini yitirmeyen altın oldu. Mayıs sonu itibariyle bankalardaki altın hesapları 31 milyar 814 milyon liraya ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesi.

        Yatırımcı, küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaçtı. Tercihini döviz ve borsa yerine altından yana kullandı. Banka hesaplarındaki altınlar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

        Altına olan talebin artmasında, ABD ile Çin arasındaki ticari gerilim, döviz kurları ile tahvil faizlerindeki yükseliş gibi nedenler etkili oldu. Yılın ilk 5 ayında altın, yatırımcısına yüzde 16.3 kazandırdı. Bankalardaki altın hesapları da hem değer, hem de miktar bazında rekor seviyelere ulaştı.

        Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, mayıs sonu itibariyle altın hesapları bir önceki yıla göre 7.7 milyar lira arttı. Hesaplar 31 milyar 814 milyon seviyesine ulaştı ve tarihin zirvesini gördü.

        Yapılan hesaplamalara göre, bankalardaki altın hesaplarının büyüklüğü 2017 yılında 153,6 ton seviyesinde bulunuyordu. Bu yıl ise rakam 170.4 ton düzeyine ulaştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu