Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Terörle mücadelede yeni düzenleme Meclis'ten geçti! İşte valilerin yeni yetkileri

        Terörle mücadelede yeni düzenlemelere ilişkin kanun teklifinin maddeleri Meclis'ten geçti. Düzenleme, valilere ile giriş çıkışları sınırlama dahil birçok yeni yetki getiriyor. Yasa tasarısının tümü üzerinde oylama bugün yapılacak.

        Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren kanun teklifinin maddeleri kabul edildi. Yeni düzenlemeyle birlikte valiler, 15 günü geçmemek kaydıyla ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı, kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek. Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek. Askeri mahallerde kişilerin üstü, araçları, özel kağıtları ve eşyası mahkeme kararı beklenmeden aranabilecek.

        Açık yerlerde toplantı ve yürüyüşler gece vaktinin başlamasıyla dağılacak şekilde, kapalı yerlerdeki toplantılar ise 24'e kadar yapılabilecek. Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlar ile terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçlar bakımından, gözaltı süresi 48 saati, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 günü geçemeyecek. Delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması nedeniyle gözaltı süresi en fazla 2 defa uzatılabilecek.

        Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği veya bağı olduğu değerlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri personeli Milli Savunma Bakanı'nın onayı ile kamu görevinden çıkarılabilecek.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu