Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tekirdağ'daki tren faciasında kazazedelere psikolojik destek! Travmayı terapiyle atlatacaklar...

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz günü facia yaşanmış, trenin raydan çıkması sonucu 24 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada yaşamının yitiren vatandaşlardan 12'si, trenin kalkış noktası olan Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden binmişti. Kazanın ardından büyük travma yaşanan ilçede, faciada ölenlerin yakınlarına psikolojik destek verilmeye başlandı. 

        Türk Psikologlar Derneği'nden 2, Uzunköprü Belediyesi'nden 1 psikolog görevlendirildi. Belirli aralıklardan aileleri ziyaret eden psikologlar, terapi uygulayarak psikolojik destek veriyor. Faciaya tanıklık edenler ve faciada yakınlarını kaybedenlerle görüşen Psikolog Duygu Tunca, "Çocuklar bu süreçten fazlasıyla etkilenmiş durumdalar. Birçok ailede şunu gözlemledik. Aileler ölümü daha çok 'Deden, annen, baban ya da herhangi bir yakını uyuyor' ya da 'Gitti, geri gelecek' şekilde açıklıyorlar. Aslında bu doğru bir açıklama değil. Çünkü uyuyor dendiği zaman, çocuk, kendisi uyumaktan korkuyor. Uyursa öleceğinden korkuyor" dedi.

        Kazadan kurtulan vatandaşlara yönelik de psikolojik destek veriliyor. Kazadan 2 çocuğuyla beraber yaralı kurtulan Neslihan Kırgın'da, yaşadığı travmayı psikolojik destekle atlatmaya çalışanlardan... Kırgın, "Ben vagonun altındaydım. Çamura girmişim göğüs kısmıma kadar. O insanların feryatları. Mahşer yeri mi desem kıyamet yeri mi desem, söylemek çok kötü" sözleriyle yaşadığı travmayı anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu