Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tekirdağ'da tren faciasının yaşandığı hatta seferler yeniden başladı

        Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni, 8 Temmuz günü, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden geçerken menfezdeki rayların altındaki toprağın yağış sonrası boşalması sonucu kaza yapmıştı. 5 vagononun devrilmesi sonucu 24 kişi hayatını kaybetmişti.

        Kazanın ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) hat üzerinde çalışma başlattı. Kazanın yaşandığı 400 metrelik güzergah tamir edildi. Kopan ray ve bozulan traversler düzeltildi. Kazadan 3 gün sonra aynı hat üzerinde seferler başladı.

        İlk sefer Halkalı'dan Bulgaristan'a giden Bosfor Ekspresi oldu. 39 yolcusu bulunan ekspress tren, kazanın yaşandığı yerden tedbiren yavaş geçti. Yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak Edirne Garı'na ulaştı. Aynı hattan İstanbul yönüne yük treni geçiş yaptı. Kazanın yaşandığı ve tamir edilen bölgede yavaş seyreden tren, bir süre sonra normal hızına ulaştı.

        Sefere başlanan güzergahta devrilen vagonlar ise hâlâ yol kenarında duruyor. Vagonların enkaz alanından kaldırılma çalışmalarıyla ilgili planlama çalışması sürüyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu