Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tayland'daki mucize kurtuluş film oluyor!

        Çocukların mahsur kaldığı mağara müze, hikayeleri ise film olacak. Tayland'daki mucizenin başkahramanı olan 12 çocuk, tüm dünyanın gündeminde... İlgi öylesine büyük ki, Hollywood, çocukların hikayesini filme çekmek istiyor. Şimdiden iki şirket bu iş için sıraya girdi. İlki yaptığı dini filmlerle tanınan Pure Flix, diğeri ise Los Angeles merkezli Ivanhoe Pictures...

        Pure Flix daha çocuklar çıkarılmadan, film için kolları sıvadığını, kurtarma görevlileriyle söyleşiler yaptığını açıkladı. Ivanhoe Pictures ise Tayland hükümetinin film için kendilerini seçtiğini duyurdu. Taylandlılarsa endişeli... Filmin Amerikalıların elinden çıkması halinde, Taylandlılar'ın yaptıklarının görmezden gelineceğinden endişe ediliyor.

        Sadece film endüstrisi değil; Tayland yönetimi de çocukların mahsur kaldığı mağarayı bir cazibe merkezine dönüştürmeye karar verdi. Müzeye dönüştürülecek mağarada, kurtarma operasyonunun nasıl yapıldığı gösterilecek.

        12 futbolcu çocuk ve antrenörleri, 23 Haziran'da mağarada mahsur kalmış, yerleri günler sonra tespit edilebilmişti. 8 Temmuz'da başlayan kurtarma operasyonu 3 gün sürmüş, 13'ü de mağaradan çıkarılmıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu