Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tatile giderken dolandırılmayın! İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

        Tatil planı yapıyor, internet sitelerine gidip rezervasyon yaptırıyorsunuz. Ama sonrası hayal kırıklığı... Çünkü otele gittiğinizde hiç de ummadığınız bir manzara karşısınıza çıkıyor, dolandırıcıların kurbanı oluyorsunuz. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği bu konuda uyarı yayınladı.

        Dolandırıcılar, internette tatilcilerin peşinde, yöntem basit... Bilinen internet sitelerini taklit ediyorlar, tatilcileri 5 yıldızlı tesislerin fotoğraflarıyla kandırıyorlar. Paralarını ödeyip büyük bir umutla tatile gidenler, kendilerine vaat edilen dışında bir manzarayla karşılaşıyor. İşte bu dolandırıcılara karşı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB harekete geçti. TÜRSAB, internetten tatil satan firmalara yönelik güven damgası uygulamasına başlıyor. Amaç güvenli olmayan sitelere karşı vatandaşı bilinçlendirmek ve dolandırılmayı önlemek.

        TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatile gidecek vatandaşlara konuyla ilgili uyarılarda bulundu. Bağlıkaya, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamalarda, "Bir barkod ya da bir application yazılacak. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Yasal olan seyahat acentalarının sitelerinde kullanılmak üzere bunu mecburi tutacağız. Dijital bir plakalandırma yapacağız. Dijital bir ID vereceğiz onlara o ID'si olmayanların siteleri yasal site olmayacak" ifadelerini kullandı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu