Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Geleneksel tıbba ilgi arttı! Uzmanlar uyardı: Hekimsiz uygulamalar Acil'de bitebilir

        "Geleneksel tıp yönteminde de merdivanaltı olur mu?" demeyin. Oldu bile... Çünkü fırsatçılar yine devrede. Üstelik hapis cezasına rağmen. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Suat Arasun, "2014'te çıkan yasada hekim kontrolünde yapılacak, aksi davranışta 1 ila 3 yıl arası hapis cezası gerektirir" maddesinin yer aldığını söyledi. 

        Baş ve eklem ağrıları, romatizma, kırık, yanık.... Her türlü rahatsızlığa çare olarak görüldü. Haliyle adres geleneksel tıp oldu. En çok tercih edilen yöntemler ise sülük ve hacamat. Prof. Dr. Suat Arasun, bu yöntemlerin bütün dünyada uygulandığını belirterek "Sonucunda bakıldı ki bu işleri yapmayan bir biz varmışız" dedi.  

        Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, vatandaşın bu uygulamalara ulaşması ise çok kolay. Balık pazarlarında, kapalı çarşılarda, aktarlarda rahatlıkla bulunabiliyor. Üstelik çok daha ucuz fiyatlara satılıyor.

        Sağlık Bakanlığı, 2014'te geleneksel tıp uygulamalarını mevzuata aldı. Böylece daha önce merdivenaltı uygulanan yöntemler, hekim kontrolünde yapılmaya başlandı. Ama cezalara rağmen merdivenaltı uygulamaların önüne geçilemedi. Sülük satıcıları ise ilgiden memnun.

        Son bir uyarı... Eğer geleneksel tıp yöntemini kullanacaksanız adresiniz uzman hekimler olmalı. Yoksa sonuçta istemeseniz de yolunuz hastaneye düşebilir. Konu hakkında konuşan Dr. Öner Küçük, "Hastaların yüzde 60-70'ini reddediyoruz. Çünkü uygun değiller. Hastaneden çıkıyor, bizim arka sokağımızda bir berber var. Berberde yaptırabiliyor, sonra komplikasyonlarla biz hastayı acil serviste görüyoruz" dedi.

        ÖZEL HABER: FATMANUR BOYLU

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu