Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tayland'da zamana karşı yarış sürüyor! Elon Musk çocuklar için özel bir denizaltı geliştirdi

        Tayland'daki kurtarma operasyonundan bir kez daha güzel haber geldi. Tayland'daki bir mağarada mahsur kalan 12 genç futbolcu ve antrenörlerinin kurtarılması için başlatılan operasyon pazartesi günü de devam etti. Saatler süren çabaların ardından 4'e çocuk daha mağaradan kurtarıldı. Böylece dışarı çıkarılan çocukların sayısı 8'e ulaştı. Geriye kurtarılmayı bekleyen 5 kişi kaldı.

        Yetkililer kurtarılan 4 çocuğun hastaneye götürüldüğünü, sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Kurtarma ekibinden bir yetkili yaptığı açıklamada, "Düne göre iki saat daha hızlıydık. Sonraki operasyonlarda daha da iyi olacağımızı ve yüzde 100 başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

        Uzman dalgıçlar iki günde 8 çocuğu tahliye etmeyi başarsa da, SpaceX'in sahibi Elon Musk,, çocukların kurtarılması için bir adım attı. Mağaradaki dar alanlardan geçebilecek 30 santim genişliğinde bir denizaltı hazırladı.

        NE OLMUŞTU?

        12 çocuk ve antrenörleri 23 Haziran'da, yoğun yağışın çıkışları suyla doldurması nedeniyle mağarada mahsur kalmış, ancak geçen hafta uzman dalgıçlar tarafından sağ bulunmuşlardı. Yetkililer, mağaradaki su seviyesinin daha da yükselmesi riski yüzünden, kurtarma operasyonunu derhal başlatmaya karar vermişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu