Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Çorlu'daki tren kazası nasıl oldu? İşte o görüntü

        Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan ve 360 yolcusu bulunan trenin vagonları raydan çıkarak devrildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Tren raylarının altındaki toprağın yoğun yağış nedeniyle kaydığı görüldü. Kazanın bu sebeple meydana geldiği üzerinde duruldu.

        Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 6 vagonu devrildi. Kazadan yaralı kurtulan yolcular, "Bir sürü ölü ve yaralı var. Biz de savrulduk, camdan çıktık" dedi.

        ARAZİ ÇAMURLU, PALETLİ ARAÇLAR GİDİYOR

        Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan "Hava muhalefeti nedeniyle raydan çıktı. Yaralılarımız ve ölülerimiz var. Arazi çamurlu. Bölgeye girilemiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz" dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

        BAŞBAKAN YILDIRIM: HAYATINI KAYBEDENLER VAR

        Başbakan Binali Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Vali Ceylan'dan bilgi aldı. Yıldırım, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var" dedi. 

        İBB ALARM VERDİ

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce de Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi. (AA-DHA-İHA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu