Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Leyla nasıl öldü? Ağrı Valisi: 8-10 gün aç bırakılmış...

        Ağrı'da ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cenazesi, Erzurum'daki otopsi işleminin ardından memleketine gönderildi.

        Bezirhane köyünde bulunmasının ardından Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirilen minik Leyla'nın naaşının otopsi işlemi 3,5 saat sürdü. Daha sonra Leyla'nın cenazesini taşıyan ambulans, memleketi Ağrı'ya hareket etti.

        Cenazeyle Ağrı'dan Erzurum'a gelen ve güçlükle ayakta durabilen Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, naaş ambulansa konulurken "Leyla'm, senin kanın yerde kalmayacak." ifadesini kullandı.

        Minik Leyla'nın bir süre Ağrı Devlet Hastanesi morgunda tutulan cenazesi, sabah saatlerinde buradan alınıp Ağrı Belediyesi cenaze nakil aracına konularak Bezirhane köyüne götürüldü.

        Leyla'nın cenazesi, köydeki Ranuna Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında defnedildi.

        Törene, minik Leyla'nın babası Nihat, annesi Aysel, amcaları Yusuf, Musa ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Leyla'nın defnedilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Aysel Aydemir, Kürtçe ağıt yaktı. Aydemir ailesi tören sonrası köyde kurulan taziye evinde taziyeleri kabul etti.

        Ağrı'nın Bezirhane köyünde Ramazan Bayramı'nda kaybolan Leyla Aydemir'in bulunması için çalışma başlatılmış, bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köy içindeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlar, kadavra köpekleri de kullanılarak aranmıştı.

        Leyla Aydemir'in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra, dün köye 2 kilometre mesafede kent merkezine giden yolun yakınındaki akarsu kenarında ağaçların arasında bulunmuştu.

        AĞRI VALİSİ: 8-10 GÜN AÇ BIRAKILDIĞI İÇİN ÖLMÜŞ

        Ağrı'da 15 Haziran'da kaybolan ve akşam saatlerinde cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla'nın ölümüyle ilgili Ağrı Valisi Süleyman Elban açıklama yaptı.  Elban, Leyla Aydemir'in ölüm nedeniyle ilgili soru üzerine, "8-10 gün aç bırakıldığı için ölmüş." dedi ve şöyle devam etti: "Yaralama, darp izi mevcut değil. O süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralama da söz konusu değil. Üzerinde görünen kırmızı izlerin güneş yanığı olduğu tespit edildi. Herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de gelenekleri gereği bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze sabah 5 itibariyle kendilerine teslim edildi. Sabah erken saatlerde de aile ve köylüler yavrumuzun cenazesini defnetti. Tekrar başımız sağolsun. Bu kaybolan son yavrumuz olur diye temenni ediyorum" dedi. 

        Vali Elban gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Gözaltı var mı?" sorusuna Elban, "Olayla ilgili gözaltına alınanlar var, bazı bulgular da var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Gözaltı sayısını şu an açıklayamıyoruz" yanıtını verdi. Vali Elban "Kaçırılma şüphesi var mı? Yoksa kendisi mi kaybolmuş" sorusuna ise, "Kaçırılma" şeklinde yanıt verdi. Elban, Leyla'nın cansız bedenini oraya giden bir çiftçinin ihbarı üzerine bulunduğunu da belirtti.

        Ağrı Valisi Süleyman Elban, "Yapılan otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun kaybolduktan sonra 8-10 gün içinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı ve bu ölüm hadisesinden bulunduğu güne kadar beklediği bir yerden ve dün bulunduğu tarihten 2-3 gün evvel o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde otopsi raporunda tespitler mevcut."

        EYLÜL'ÜN BABASINDAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

        Bu arada Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde kaybolduktan bir hafta sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın babası İbrahim Yağlıkara, Leyla Aydemir'in babası Nihat Aydemir'i arayarak başsağılığı diledi.

        Acılı baba İbrahim Yağlıkara, çocuğunu defnettikten sonra Türkiye'nin her yerinden insanların telefonla aradığını söyledi. Yağlıkara, FSayın Başbakanımız aradı, başsağılığı diledi. Ayrıca Bursa Valimiz aradı. Her yerden tanımadığım yüzlerce telefon aldım. Çok sayıda CHP’li milletvekili ve kadın kollarından aradılar. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da taziye ziyaretine gelecek" dedi.

        'İDAM İSTİYORUZ'

        Baba Yağlıkara, Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan Leyla Aydemir olayının kendisini ve ailesini bir kez daha üzdüğünü belirterek, “Tüm Türkiye olduğu gibi bizde Leyla'nın ölü bulunmasına çok üzüldük. Yaşadığımız bu olay sonrası Leyla'nın ölü bulunması üzüntümüzü daha da arttırdı. Leyla'nın babasını bu sabah aradım, başsağlığı diledim. Sadece Türkiye değil, tüm dünya yaşanan bu iki olaya üzülüyor. Canilere devletimizin gerekeni yapmasını istiyorum, canımız yanıyor. Hem idam hem de kimyasal hadım olayının gerçekleşmesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan istiyoruz diye konuştu.

        EYLÜL’ÜN CESEDİNE 8 GÜN SONRA ULAŞILMIŞTI

        Bursa'da yaşayan İbrahim- Şerife Yağlıkara çiftçi, yaz tatili için memleketleri Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbeyli Mahallesi'ne gelmişti. Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamak için evden çıktıktan sonra bir daha kendiszinden haber alınamamıştı. 8 gün sonra Eylül'ün cansız bir bedeni bir elektrik direğinin altında gömülü halde bulunmuştu. Olayla ilgili Uğur K. adlı bir kişi tutuklanmıştı. 

        Eylül'ün katil zanlısı Uğur K., tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi'nde diğer mahkumlar tarafından linç edilme ihtimaline karşı tek kişilik hücrede tutuluyor. 10 gündür belirli aralıklarla sorguya alınan Uğur K.’nın tüm sorulara çelişkili yanıtlar verdiği belirtildi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu