Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 22 Mayıs 2020 (Koronavirüs salgınında ikinci dalga riski bitti mi?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Piyasalarda son durum ne?

        - 65 yaş üstüne seyahat izni… 65 yaş üstü vatandaşlar sokak kısıtlaması başlamadan memlekete gidebilecek mi? Gıda fiyatlarında artış var mı? Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Yeni dünya düzeni nasıl olacak? ABD-Çin gerginliği nasıl sona erecek? Erken seçim bekleniyor mu? Seçim barajı düşürülür mü? Siyasette neler tartışılıyor?

        - Dünyada ittifaklar değişiyor mu? Libya’da ne oluyor? Bütün ülkelerin ortak sorunu ekonomi mi? Koronavirüs dünyayı ne ile yüzleştirdi? Erken seçim olur mu, bu tartışma nereden çıktı? Neden şimdiden seçim konuşuluyor? 2023’ten önce seçim olur mu? Seçim kanunu değiştirilir mi? Seçim kanununu değiştirerek kim, ne yapmak istiyor? İttifakların geleceği ne olur? İttifaklar değişir mi, yeni ittifaklar kurulur mu? Seçim kanununun değiştirilmesi tartışması nereden çıktı? Siyasetin üslubu nasıl olmalı? Terörle mücadele nasıl yapılmalı?

        - Salgın bitiyor mu? Koronavirüsün bulaşma oranının düşmesi bize ne gösteriyor? Salgında ikinci dalga riski bitti mi? Yaz sonrası tedbirler artar mı? Bayramdan sonra özgür müyüz? Kontrollü sosyal hayat ne kadar devam edecek? Yasaklar ne zaman bitecek? 20 yaş altı için yeni bir karar alınır mı? Normalleşme sürecine alıştık mı? Kontrollü sosyal hayatı uygulayabiliyor muyuz? Uzaktan eğitim kalıcı olur mu? İş hayatının yeni normali ne olacak? Çalışanlar kendini nasıl korudu? 65 yaş üstünün hastalanmasına nasıl engel olabildik? Bilim Kurulu ne karar verecek? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ne zaman özgür olacak? Bayramda komşuya bile gitmeyelim mi? Bilim Kurulu ne diyor? Yeni tedbirler gelir mi, bizi nasıl bir yaz bekliyor? Tam anlamıyla eski hayatımıza ne zaman dönebileceğiz?

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu