Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Para Gündem - 18 Mayıs 2020 (Koronavirüs tedbirleri ne zamandan itibaren azaltılabilir?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı ve Yeditepe Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Tümamiral Cihat Yaycı'nın ataması tartışması, CHP'den "buhrandan çıkış" çağrısı, Vefa Destek gruplarına saldırı, belediye yardımları tartışması, HDP'li belediyelere kayyum, siyasette "darbe iması" tartışması, milletvekili transferi tartışmaları, Emre Kınay'ın İYİ Parti açıklaması... Siyasette neler tartışılıyor? Memleket masası kurulur mu? Meral Akşener'in çağrısına parti liderleri ne diyor? Sistemde değişiklik olur mu? Parlamenter sisteme dönüş olur mu? Terörle mücadele ne aşamada?

        - Korona süreci nasıl yönetildi? Koronavirüs ile mücadele ne aşamada? Kabine toplantısından ne karar çıkar? Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olur mu? Tedbirlerde gevşeme olur mu, bayramı nasıl geçireceğiz? Normalleşme planı ne gösteriyor? Tedbirler ne zamandan itibaren azaltılabilir? Okullar ne zaman, nasıl açılır? Bu yaz tatili nasıl yapmalıyız? Sıcak hava bulaşmayı azaltıyor mu? Salgının seyri nasıl olur? Salgın ne kadar sürecek? Toplumda virüsle karşılaşma oranı ne? Koronavirüsü belirtisiz geçirenlerin oranı ne? Aşı çalışmaları ne aşamada?

        - Gıda fiyatlarında artış var mı? Koronanın ekonomiye etkisi ne? Çiftçi ürününü nasıl toplayacak? Koronavirüs üretim-tüketim dengesini bozdu mu?

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu