Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Ne Yapsak? - 30 Ocak 2019 (Don Kişot müzikal)

        1. BÖLÜM

        'Don Kişot' Türkiye'de ilk kez opera olarak sahnelenecek. Ne Yapsak ekibi,  Süreyya Operası'nda sahnelenecek olan ve heyecanla beklenen operanın provalarına katıldı.

        İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Ne Yapsak'ta Aysun Öz'e, Türkiye'de genel anlamda opera hakkında bilgi verdi; Türk opera izleyicilerinin zevklerini değerlendirdi.

        'Don Kişot' operasında Don Kişot karakterine hayat veren sanatçı Gökhan Ürben ile Dulcinee karakterine hayat veren sanatçı Aylin Ateş ise canlandırdıkları karakterlerin özellikleri ile sahnelenecek opera hakkında merak edilenleri anlattı.

        'Don Kişot' operasının yönetmeni Recep Ayyılmaz ise izleyicilere nasıl bir Don Kişot sahneleceğini hakkında ipuçları verdi.

        2. BÖLÜM

        Performans mekanları, konser salonları, kültür ve sanat yapıları gibi projelerde tasarım, mimari mühendislik ve planlama çok önemli. Salonun akustiğinden teknik altyapısına ve giriş-çıkışlara kadar, en ince ayrıntının bile düşünülmesi gerekiyor. Bu mekanlarda insan ve çevre faktörlerini en ince detayına kadar hesaplayan, prodüksiyonunu yapan kültür sanat mimarı Goerge Andreou; kalabalığı nasıl yönettiklerini, devasa yapıları inşa ederken nelere dikkat ettiklerini ve ülkemizdeki kültü sanat mekanlarının nasıl bu noktaya geldiğini Ne Yapsak'ta Aysun Öz'e anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu