Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Muharrem İnce, CHP'yi solladı

        Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisi CHP'yi solladı. CHP, 81 ilin 50'sinde oy kaybetti. Üstelik oy kaybı partinin kalesi olarak nitelendirilen illerde de yaşandı. İşte CHP ve Muharrem İnce'nin 24 Haziran karnesi...

        31 ilde oy artırdı, 50 ilde oy kaybetti. En büyük düşüş Edirne'de, en ciddi artış Kırşehir'de yaşandı. CHP'nin oy oranı, partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oylarının altında kaldı.

        CHP bu seçimde yüzde 22,80 oy aldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise partinin oy oranı yüzde 25,32'ydi. Bu da yüzde 2,52 oy kaybı demek. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP, 6 ilde birinci parti çıktı. Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmir, Aydın ve Muğla... En çok oyu yüzde 48,05 oranla Kırklareli'den aldı.

        31 İLDE OY ARTIŞI YAŞANDI, EN BÜYÜK ARTIŞ KIRŞEHİR'DE

        Ancak birinci çıktığı bu illerin hepsinde CHP oy kaybı yaşadı. Düşüş Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de yaşandı. CHP'nin oyu 1 Kasım seçimlerine oranla yüzde 1,71 düştü. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'da da durum farklı değildi. Orada da CHP yüzde 2,72 oy kaybetti. CHP'nin oyunu artırdığı 31 ilde en büyük artış Kırşehir'de yaşandı. CHP burada yüzde 25,80 oy aldı. Bu da yüzde 7,91 oy artışı anlamına geliyor. Elazığ'da yüzde 4,50, Yozgat'ta 4,09, Gümüşhane'de 2,35 oy artışı sağladı.

        CHP yurtdışı oylarının ise yüzde 15,94'ünü aldı. Gümrük kapılarında kullanılan oyların ise yüzde 25,82'si CHP'ye gitti. Bu oy oranlarıyla CHP Meclis'e 146 milletvekili soktu. Parti İzmir'den 14, Aydın ve Muğla'dan 4'er, Tekirdağ'dan 3, Edirne ve Kırklareli'den 2'şer milletvekili çıkardı.

        İNCE EN ÇOK OYU KIRKLARELİ'DEN ALDI

        CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oylarıyla partisini solladı. İnce'ye sandıktan yüzde 30,81 oranında oy çıktı. İnce, 8 ilde en çok oy alan cumhurbaşkanı adayı oldu. CHP ise yalnızca 6 ilden birinci parti çıktı. İnce, partisinin birinci çıktığı illerin yanı sıra Çanakkale ve Tunceli'den de en çok oy alan cumhurbaşkanı adayı oldu. İnce en çok oyu yüzde 58,42 ile Kırklareli'den aldı. Onu yüzde 58,10 ile Tunceli takip etti. Sırasıyla Edirne, İzmir, Muğla, Tekirdağ ve Aydın, İnce'ye en çok oy veren iller oldu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu