Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Muamma sürüyor... O atlara ne olacak?

        Boş alanda kaderlerine terk edildiler, sıcakta aylarca yaşam savaşı verdiler. Tam kurtuldular derken, yeni bir ihmalle karşı karşıya kaldılar; kaçak yollarla Kocaeli'ne bırakılmak istendiler. 

        220 at, faytonlarda kullanılmak için adalara götürülmek üzere İstanbul'a getirilmişti. Ancak adalara alınmayınca hepsi Beykoz'a bırakıldı. Tam 2 ay bu alanda tutuldular. Sıcaktan bitkin düşüp hastalanan atlardan bazıları öldü. Hayvanseverlerin çağrısıyla yetkililer onlar için harekete geçti.

        60 AT YENİDEN İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

        Atların getirildikleri yere dönmelerine karar verilmişti, ama öyle olmadı. Biri resmi plakalı 4 kamyona bindirilmiş olan 60 at Kocaeli'nin Körfez ilçesine götürüldü. Mahalle sakinleri atların bırakılmasına izin vermedi. İnceleme yapan ekipler, atların kaçak olarak getirildiğini tespit etti. Oradan oraya sürüklenen atlar yeniden İstanbul'a döndü. 

        Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can "Biz bakacak tesisimiz ve yaşamalarına olanak sağlayacak ortamımız olmadığı için kabul etmedik. Geldikleri yere geri gönderilmesi yönünde talimat verdik" dedi. Atların İstanbul'da nerede tutulacağı bilinmiyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu