Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Nefesler tutuldu! 28 metre yükseklikteki Mostar Köprüsü'nden atladılar

        Metrelerce yükseklikteki köprüye çıkıyorlar. Akrobatik hareketlerle, kendilerini suya bırakıyorlar. Burası, Bosna Hersek'in güneyinde bulunan Mostar şehri... Tarihi Mostar Köprüsü, 452'nci Mostar Köprüsü Geleneksel Atlama Yarışları'na ev sahipliği yaptı. 40 sporcu, kendini 28 metre yükseklikten, Neretva Nehri'nin soğuk suyuna bıraktı. Amaç, en artistik atlayışı yapabilmekti. Atlayışların "baş üstü" kategorisinde 22, "dik atlayış" kategorisinde ise 18 sporcu mücadele etti. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışa ilgi büyüktü. Binlerce kişi, yarışı izlemek için köprünün etrafında toplandı.

        Geleneksel atlayışların "baş üstü" kategorisinde, Lorens Listo 12'nci kez birinci oldu. Aynı kategoride Mustafa Saric ikinciliği, Dino Bajric ise üçüncülüğü elde etti. Yarışların ikinci kategorisi olan, "dik atlayış" kategorisinde ise Igor Kazic birinci oldu. Bu kategoride Adis Boskailo ikinci, Edi Fink de üçüncü sırada yer aldı. 

        Bu yıl 452'ncisi düzenlenen Geleneksel Mostar Köprüsü Atlayışları'na, geçen yıllardan farklı olarak iki çocuk yarışmacı da katıldı. Mostar Köprüsü'nden atlama geleneği, köprünün 1566 yılında Mimar Hayrettin tarafından inşa edilmesinden bu yana sürdürülüyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu