Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Miss America formatında büyük değişiklik! Yarışmacılar artık...

        Kadınlara yönelik cinsel istismara ilişkin farkındalık arttı. Miss America yöneticileri tarihi sayılabilecek bir adım attı. Bundan böyle yarışmacılar bikini ve mayoyla podyumda yürümeyecek. Bikinili gösterinin yerine; jüri heyetiyle konuşacak, kendilerini özgürce ifade etme imkanı bulacaklar. Karar bununla da sınırlı değil. Yarışmacılar, artık süslü gece elbiseleri de giymeyecek. Bunun yerine, kendilerini daha iyi hissetikleri ve kişiliklerini öne çıkaran elbiseler tercih edecek. Kararı sosyal medya hesabından duruyan Miss America yönetimi, "Güle güle bikini" etiketini kullandı.

        ABD'ye konuşan Miss America Yönetim Kurulu Başkanı Gretchen Carlson da "Artık bir güzellik yarışması değiliz" dedi. Yarışmacıların iç güzelliklerine önem vereceklerini söyledi.

        Amerikan basınına göre, kararın arkasında Miss America'yı sarsan e-posta skandalları var. Yarışmasının eski CEO'su Sam Haskell, geçen yıl, Miss America yarışmacılarına yönelik aşağılayıcı dil kullandığının ortaya çıkması nedeniyle istifa etmişti. Yerine gelen Gretchen Carlson'sa kadın haklarının savunulmasına önem veren bir isim...

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu