Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Küresel Kölelik Endeksi yayınlandı! Dünyada 40 milyon 'modern köle' var

        İnsan kaçakçılığı, zorla çalıştırma, borç esareti, zorla evlendirme... Bunlar modern köleliğin tanımları... Peki dünya genelinde kaç modern köle var dersiniz? Özgür Yürü Vakfı, Küresel Kölelik Endeksi Raporu'nu yayınladı ve dünyada 40 milyon 300 bin "modern köle" olduğunu ortaya koydu.

        Özgür Yürü Vakfı, Küresel Kölelik Endeksi Raporu'nu yayınladı. Rapora göre, dünya genelinde 40 milyon 300 bin "modern köle" var. Rapora göre koşulların en kötü olduğu ülke Kuzey Kore... Kuzey Kore'de her 10 kişiden biri zorla çalıştırılıyor. Bu ülkedeki modern köle sayısı ise 2 milyon 600 bin olarak ifade ediliyor. Kuzey Kore'yi, Eritre, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Afganistan takip ediyor. Gelişmiş ülkeler için de durum endişe verici... Rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde, 403 bin modern köle bulunuyor. Bu Amerika'da her 800 kişiden birinin modern köle olarak yaşadığı anlamına geliyor.

        Bulgular İngiltere 136 bin modern köle olduğunu gösteriyor. Avustralya ve Fransa da ise modern köle sayısına yönelik tahminler artıyor. Raporda çarpıcı bir bilgi daha var. Buna göre, gelişmiş ülkeler, hangi çalışma koşullarında üretildiği şüpheli, milyarlarca dolarlık ürün ithal ederek modern köleliğe katkıda bulunuyor.

        Modern kölelik, insan kaçakçılığı, zorla çalıştırma, borç esareti, zorla evlendirme, cinsel istismar, çocukların satılması ve istismarı ile köleliğin kendisi olarak tanımlanıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu