Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İşte Meclis'in yeni yüzleri...

        Meclis'te milletvekili sayısı 600'e çıktı. Meclis'e yeni yüzler ve isimler de girdi.

        Türkiye Büyük Millet Meclis'ine 24 Haziran ile birlikte dikkat çeken isimler de girmeyi başardı. Eski milli futbolcu ve antrenör Alpay Özalan, İzmir'den AK Parti milletvekili oldu. Özalan, yeşil sahalardaki başarısını Meclis'e taşımak için çalışacak. AK Parti sıralarından Meclis'e giren bir diğer sporcu ise Kenan Sofuoğlu... Milli motosikletçi AK Parti'den Sakarya milletvekili oldu. Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle kariyerini İtalya'daki yarışlarda sonlandırmıştı.

        AHMET ŞIK VE BARIŞ ATAY HDP VEKİLLERİ ARASINDA

        Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç da, AK Parti'den İstanbul milletvekili oldu. Arınç, İstanbul 3. bölge 11. sıradan aday gösterilmişti. Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar da, AK Parti Elazığ'dan milletvekili seçildi.

        Kani Beko, CHP'den İzmir milletvekili oldu. Beko, DİSK başkanlığından siyasete girmek için istifa etmişti. Abdullatif Şener, CHP'den Konya milletvekili oldu. Şener, 22. dönemde AK Parti milletvekilliği yapmıştı. CHP'den milletvekili seçilen bir diğer isim ise Mehmet Ali Çelebi. Çelebi, ergenekon davasında hapis yatmıştı. Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Sesur, İYİ Parti'den Isparta milletvekili oldu. Gazeteci Ahmet Şık İstanbul, Barış Atay da Hatay'dan HDP milletvekili olarak Meclis'e girdi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu