Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İsrail'de gözaltına alınmıştı! Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü

        Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü.

        1 aylık esareti bitti. İsrail'de gözaltına alınan Ebru Özkan, Türkiye'ye döndü. Ebru Özkan 8 Haziran'da Kudüs'e gitti. 3 gün sonra İstanbul'a dönecekti. Tel Aviv'de İsrail polisi tarafından gözaltına alındı. Hakkında iddianame hazırlandı. "Hamas'a yardım" suçlaması yöneltildi. Mahkemeye ellerinde kelepçe, ayaklarında prangayla getirildi. Celme Hapishanesi'ne götürüldü. 1 aylık süreç sonunda güzel haber geldi. Özkan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ebru Özkan, Atatürk Havalimanı'nda yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. İsrail makamlarınca hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağı kaldırılarak, pasaportu iade edilen Özkan, THY'ye ait tarifeli seferle saat 00.10'da İstanbul'a geldi.

        Atatürk Havalimanı'nın VİP Salonu'ndan çıkan Özkan, ailesi, bazı yakınları, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından çiçeklerle karşılandı. Bu sırada Özkan, yakınlarına sarılarak ağladı. Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Tutuklanma sürecinin bitmesi nedeniyle şükrettiğini belirten Özkan, "Çok şükür bitti, vatanımdayım, huzurluyum. Böyle bir değerli günde gelmiş olmak da ayrı bir mutluluk veriyor. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Rabbim, bir daha bu tarz şeyler yaşatmasın ve birlik beraberliğimizi bozmasın" dedi.

        Özkan, İsrail'de tutuklu bulunduğu dönemde Türkiye'de kendisine verilen desteğin farkında olduğunu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nin ise davayı yakından takip ettiğini bildirdi. Yoğun destek nedeniyle şaşırdığını dile getiren Özkan, "Davaya bu kadar destek verildiğini bilmiyordum. Bu anlamda tüm Türk halkına teşekkürler. Sayın Cumhurbaşkanımızsonsuz teşekkür ediyorum. Çok fazla ilgilendiler, alakadar oldular" ifadelerini kullandı. (AA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu