Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İsrail, Gazze'yi çembere aldı! Sınır kapısı kapatıldı, balıkçıların izinleri azaltıldı

        İsrail, Gazze'de zaten zor olan hayat koşullarını daha da zorlaştıracak iki karar aldı. Gazze'ye ticari ürünlerin geçişi için kullanılan Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı süresiz olarak kapattı. Gazze'li balıkçıların avlanma sınırını da 3 mile düşürdü. Yani adeta Gazze'yi çembere aldı.

        Gazze'de kontrolü elinde tutan Hamas'a yönelik önlemlerini sıklaştıran İsrail, tartışmalı bir adım attı. Kerem Şalom Sınır Kapısı'nın ikinci bir emre kadar kapalı tutma kararı aldı. Bu süre boyunca sadece tıbbi malzemelerin sınırdan geçisine izin verilecek. Gerekçe Gazze'den atıldığı iddia edilen roket ve yanıcı balonlar...

        Gazzeyi adeta çembere alan İsrail, balıkçıların 9 millik avlanma yasağını da yeniden 3 mile indirdi. İsrail'in ardından Mısır'dan da bir haber geldi. Kahire yönetimi Gazzelilerin adeta can damarı olan Refah Sınır Kapısı'nı kapattı. Sınır kapısı ikinci bir emre kadar çift yönlü geçişlere kapalı olacak. Kararın neden alındığı ise bilinmiyor.

        Gazze'ye açılan yedi sınır kapısından altısı İsrail'in kontrolünde... Bu sınır kapılarından dördü, Gazze'de kontrolün Hamas'a geçtiği 2007'de kapatıldı. Geriye kalan iki sınır kapısından biri Erez, diğeri ise Kerem Şalom... Kerem Şalom'un da kapatılmasıyla, geriye sadece hastalar ve iş adamlarının geçişi için kullanılan Erez Sınır Kapısı kaldı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu