Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tren kazasında iki kızını ve yeğenini kaybeden anne o anları anlattı

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmişti. yaralı kurtulan Funda Dikmen de, 2 kızını ve yeğenini o kazada toprağa verdi. Funda Dikmen, o gün kızları ve yeğeni ile birlikte akrabalarının düğününe gitmek için Uzunköprü'den trene binmişti. Gözü yaşlı anne, kazadan 23 gün sonra ilk kez Habertürk'e konuştu.

        Olacakları hissetmiş gibi iki kızına ve yeğenine son kez sarıldı. Sonrası kabus gibiydi. İki kızını ve yeğenini Çorlu'daki tren kazasında kaybeden Funda Dikmen, günler sonra yaşadıklarını anlattı. Dikmen, "Çok büyük bir sesle titreyerek gidiyordu. Biz duracağını bekliyorduk. Sarıldık birbirimize. Ama o anda patlama gibi bir şey oldu. Temasımız kesildi birbirimizden. Benim kafam vurdu. Ondan sonra bayılmışım herhalde. Beni yaşlı bir amca vardı, sarstı, "Kalk, tren kaza yaptı" dedi. Bağırışıyorlardı, "Boşaltın treni" diye baktım iki yanımda çocuklar yok" dedi.

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetti, 341 kişi yaralandı. Funda Dikmen, o gün kızları ve yeğeni ile birlikte akrabalarının düğününe gitmek için Uzunköprü'den trene binmişti. Dikmen, "Tren daha Uzunköprü'de doluydu zaten. Alpullu'da aşırı yolcu alımı oldu. Kızım da zaten daha trene bindiğimiz gibi emniyet kemeri sordu. Küçük kızım böyle şeylere çok dikkat ediyor. Baktık emniyet kemeri yok" dedi.

        "AYAKKABILARINI GÖRDÜM"

        Tren Çorlu'da kaza yaptı. Anne Funda Dikmen kazadan yaralı kurtuldu ama kızları 23 yaşındaki Özgenur, 13 yaşındaki Gülce ile yeğeni 16 yaşındaki Sena Köse hayatını kaybetti. Türkiye acılı anne Dikmen'i, kız kardeşi ve 112 çalışanı olan eniştesi ile hastane kapısındaki fotoğrafla tanıdı. Dikmen o anları, "Çıktım dışarıya çocuklar dışarıdadır diye. Etrafını gezindim, vagonun bulamadım. Telefonunu çaldırdım, kızımın sesini duyarım diye. Sesi gelmiyordu telefondan. Kıyafetlerinden tanımaya çalışıyordum. Ama onlar yoktu. Kıyafetlerinden de bulamadım yani" diye konuştu.

        Funda Dikmen eşi Erdinç Dikmen'i aradı hemen. Baba Dikmen hemen olay yerine koştu. Baba Dikmen, "Raylardan koşarak gittim ben. Sağlık ekipleri, AFAD'lar yeni geliyordu. Sonra ufak kızımın ayakkabılarını gördüm trenin altında, boştular. Demek ki ayakkabıları ayaklarında değilmiş. Sonra çantasını buldum" dedi. Kazadan saatler sonra 3 kızın cansız bedeni vagonların altından çıkartıldı. Dikmen çifti, iki kızlarını ve yeğenlerini kaybetmenin acısını yaşıyor. Çift 8 yıldır oturdukları evden de onlara hatırlattıkları anılar nedeniyle taşınma kararı aldı.

        ÖZEL HABER: HÜSEYİN ŞENTÜRK

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu