Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Alman hükümeti cevap vermedi! FETÖ soruları yanıtsız kaldı

        Almanya'da Sol Parti hükümete FETÖ'yle ilgili soru önergesi verdi. Ancak hükümetin önergeye verdiği yanıt tartışma yarattı.

        Alman muhalefetinin FETÖ soruları yanıtsız kaldı. Hükümetin, FETÖ ile işbirliğine dair sorulara yanıt vermekten kaçınması, akıllarda yeni soru işaretleri yarattı.

        Almanya'da gündem muhalefetteki Sol Parti'nin FETÖ hakkındaki soru önergesi... Önergeye hükümet adına yanıt veren Alman Dışişleri, Türkiye'nin FETÖ'nün darbe girişimindeki rolü konusunda, mahkemelerce kabul edilebilecek nitelikte belge ve kanıtlar sunmadığını savundu. FETÖ ile ilgili görüşmeleri hakkında Federal Meclis'e bilgi vermeyi de reddetti. Gerekçe olaraksa "istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerinin etkilenebilecek ve istihbarat kaynaklarının zarar görebilecek olmasını" gösterdi.

        Soru önergesinin en dikkat çeken bölümü ise Alman resmi kurum ve kuruluşlarıyla FETÖ arasında işbirliğine yönelik soruydu. Alman hükümeti, FETÖ üyeleri, dernekleri ve medya kuruluşlarıyla ne tür işbirliği planlandığı ve bunun için ne kadarlık bir bütçe ayrıldığı sorusuna yanıt vermedi. Gerekçe olarak da, "istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerinin etkilenebileceği" öne sürüldü.

        Sol Parti'nin soru önergesinde, Adil Öksüz'e ilişkin bir soru yer aldı. Öksüz'ün Almanya'da olup olmadığı soruldu. Ancak bu da yanıtsız kalan sorulardan bir diğeri oldu. Alman Dışişleri, "tutuklama ve iade talepleri gibi konularda ilkesel olarak bilgi verilmediğini" kaydetti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu