Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV ABD ile FETÖ trafiği! ABD'den bir heyet cuma günü Ankara'ya geliyor

        ABD ile FETÖ trafiği hızlanıyor. İki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için ortak bir mekanizma kurulmuş, bu kapsamda 3 komite oluşturulmuştu. ABD'li bir heyet cuma günü Ankara'ya geliyor. Gündemde ise FETÖ elebaşı Gülen ve örgüt mensuplarının iadesi var. ABD heyetinin rahip Brunson konusunu da gündeme getirmesi bekleniyor.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Verdiğimiz deliller ve FETÖ'yü istediğimiz belgeler resmi bir şekilde masaya konulacak. Artık Münbiç'te olduğu gibi bu konularda da oyalama devri bitecek" mesajını vermişti. ABD ile ilişkilerin normalleşmesi ve FETÖ elabaşı Gülen'in iadesi yeni dönemde de öncelikli konulardan biri olacak. Cuma günü ABD'den bir heyet Ankara'ya geliyor. ABD'li heyet Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetle görüşecek.

        RAHİP BRUNSON'IN DURUMUNUN DA KONUŞULMASI BEKLENİYOR

        Bu görüşmelerin gündeminde ise; FETÖ elebaşı Fetullah Gülen başta olmak üzere örgüt mensuplarının iadesi, ABD ile konsolosluk ve hukuki işlerle ilgili nasıl bir yol haritasının izleneceği var. ABD teknik heyetinin, terör örgütleri adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla İzmir'de yargılanan ABD'li rahip Brunson konusunu da gündeme getirebileceği belirtiliyor.

        FETÖ soruşturmalarında ABD konsolosluk görevlilerine uzanan bir soruşturma trafiği de işlemiş; ABD bu konudan duyduğu rahatsızlığı Türkiye'ye iletmiş, vize rejimiyle ilgili bazı adımlar atmıştı. Şimdi konsolosluk ve hukuki işlerle ilgili çalışma gruplarının raporları doğrultusunda bazı adımlar atılması söz konusu.

        ORTAK MEKANİZMA KAPSAMINDA 3 KOMİTE OLUŞTURULMUŞTU

        ABD eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Ankara ziyareti sırasında iki ülke arasında ortak mekanizma kurulması kararlaştırılmış, bu kapsamda 3 ayrı komite oluşturulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı koltuğuna Mike Pompeo'nun oturmasının ardından Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla kurulan 3 komitenin çalışıp çalışmayacağı merak ediliyordu. ABD ile Türkiye arasında Suriye, FETÖ ve Irak meseleseleri üzerine kurulan 3 komitenin nasıl çalıştırılacağına ilişkin ilk toplantı washington'da yapılmıştı.

        ABD ile varılan Münbiç mutabakatının işletilmesi ve terör örgütü PKK'nın Münbiç'ten çıkarılarak Fırat'ın doğusuna çekilmesi de iki ülke arasında kurulan komitelerin gündeminde...

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu