Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 9 gün mağarada mahsur kalmışlardı! Taylandlı çocuklar o anları anlattı

        Günlerce mağarada mahsur kalan Taylandlı çocuklar ilk kez basının karşısına çıktılar. "Kurtulmamız bir mucizeydi" dediler. Çocuklar hem mağarada yaşadıkları zorlukları hem de gelecekteki hayallerini anlattılar.

        Tayland'da aynı futbol takımında oynayan 12 çocuk ve antrenörleri 23 Haziran'da Tham Luang Mağarası'na girmiş ve 17 gün mahsur kalmıştı. Hummalı bir çalışmayla mağaradan kurtarılan çocuklar hastanede tedavi gördü. Taburcu olduktan sonra da ilk kez kameraların karşısına geçtiler. Üstelik üzerilerinde formaları, ellerinde topları vardı.

        Çocukların yüzleri gülüyordu ama yaşadıkları şeyler çok zordu. 9 gün boyunca aç kaldıklarını sadece mağaradaki sarkıtlardan damlayan suları içtiklerini anlattılar. Tahliye ekibi grubun yerini belirledikten sonra onlara içecek ve gıda ulaştırmıştı. Ama kurtarıldıkları ana kadar yaşadıkları korku hiç bitmedi.

        Ekipler tarafından kurtarıldıkları anıysa, bir mucize olarak tanımladılar. Gelecekteki hayallerini anlattılar. Ya futbolcu ya da deniz komandosu olmak istediklerini söylediler. Tahliye çalışmaları sırasında eski deniz komandosu Saman Kunan hayatını kaybetmişti. Çocuklar Kunan'ı da anmayı unutmadı.

        İyi haberiyse doktorlar verdi. Mağaradan kurtulan 13 kişinin akıl ve fiziki sağlıkları yerindeydi. Üstelik kurtarıldıkları günden bu yana 3'er kilo almışlardı. Çocukların mağarada kaldığı sürede ortalama 4 kilo verdiği açıklanmıştı. 23 Haziran'da mağarada kalan çocuklar 3 gün süren zorlu operasyonla tahliye edilmişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu