Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Spor Ali Koç dönemi başlıyor! Yeni Fenerbahçe nasıl olacak?

        Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan olmasının ardından nelerin değişeceği merak ediliyor.

        Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığa seçilmesinin ardından bir çok konuda değişim kapıda. 20 yıllık Aziz Yıldırım başkanlığına son veren Koç, yarın mazbatasını alacak. Koç ve yönetiminin önceliği sürdürülemez dediği mali yapıyı düzeltmek. İlk iş olarak kulübe ciddi miktarda kaynak sağlanacak. Ali Koç'un sarı-lacivertli kulübe sponsorluk bedeliyle birlikte kazandıracağı rakamın 200 milyon euro olduğu öğrenildi.

        ÖNCE SPORTİF DİREKTÖR SONRA TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLANACAK

        Ali Koç ayrıca 400 milyon euro borcu olan Fenerbahçe Kulübü'nün mali yapısını şeffaf ve sağlıklı bir konuma getirmek için ekibiyle projeler geliştirecek. 4 yıldır şampiyon olamayan futbol takımını yeniden şahlandırmak isteyen Ali Koç, teknik direktör belirsizliğini de ortadan kaldırmak zorunda. Koç ve ekibi teknik direktör Aykut Kocaman ile devam etmeyi düşünmüyor. Kocaman'ın da yeni yönetimin önünü açmak için istifa etmesi bekleniyor.

        Ali Koç futboldaki yapılanma için öncelikle yeni sportif direktörü belirleyecek. Koç'un hedefinde Fransız futbol adamı Damien Comolli var. Comoli ile anlaşmanın çok önceden sağlandığı konuşuluyor. 48 yaşındaki Damien Comolli, kariyeri boyunca antrenörlük, gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendi ve Monaco, St.Etienne, Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi önemli kulüplerde çalıştı. Ali Koç da her fırsatta Tottenham'ın futbol sisteminden örnekler vermişti.

        SPORDA NEFRET SÖYLEMİNE KARŞI DURACAK

        Habertürk yayınında örnek kulüp olacaklarını, "Hayalimde küfürsüz stat var" sözleriyle duyurmuştu Koç... Futboldaki nefret söylemini bitirmek için rakip kulüplerin başkanlarıyla da bir araya gelmeyi düşünüyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu