Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 24 Mart 2020 (Korona psikolojimizi nasıl etkiledi; ruh sağlığımızı nasıl koruyacağız?)

        Para Gündem’de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Tamer Aker, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Türkiye korona ile mücadele ediyor! Türkiye şu anda ne durumda, vaka sayısı artar mı? Salgının önüne nasıl geçeceğiz? Koronavirüs psikolojimizi nasıl etkiledi? Alışkanlıklarımız değişti mi, neler yapmalıyız? Ülke olarak ne yaşıyoruz, korkuyu nasıl yeneceğiz? Tepkilerimiz bize ne gösteriyor, neye dikkat edeceğiz? İyi bir uyku için ne yapılmalı, süreci nasıl geçirmeliyiz? Korona tehdidi bittiğinde bizim için ne değişmiş olacak? Korona bizi nasıl değiştirdi? Ruh sağlığımızı nasıl koruyacağız? Korona salgınını nasıl bitireceğiz? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uyarıları nasıl değerlendirilmeli? Türkiye’de can kaybı 37’ye çıktı; koronavirüsten hayatını kaybedenlerin yaşları kaç? İyileşen vaka sayısı ne, ölümler hangi şehirlerde? Vatandaşlar uyarıları ciddiye almıyor mu, sonuç ne olur? Koronavirüsün Türkiye’ye getireceği yük ne? Koronavirüs Türkiye geneline nasıl yayıldı? Korona için kritik bir haftada mıyız? Aşı çalışmaları ne durumda? Koronavirüs hastada kalıcı hasar bırakıyor mu? Koronavirüs gençlerde ölüme neden oluyor mu, risk ne? Hastanelerde durum nasıl, orada izolasyon var mı? 65 yaş üstü neden evde durmuyor? Evde kalınması gerektiği nasıl anlatılmalı?

        - Korona dünya ekonomisini vurdu! Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Kısa çalışma ödeneği ne? Dolardaki yükseliş sürer mi? Ülkelerin aldığı tedbirler ne, bizi ne bekliyor? 2020’de Bitcoin’i ne bekliyor? Kripto paraya talep artıyor mu?

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu