Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yunanistan’a kaçmak isteyen 4 terör şüphelisi İzmit’te yakalandı

        TEM Otoyolu İzmit geçişinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda PKKKCK Terör Örgütüne üye olmak suçundan aranan ve Yunanistan’a kaçmaya çalışan 4 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden birinin bacağının mayına bastığı için koptuğu ve örgüt kampında protez takıldığı öğrenildi.

        Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde PKKKCK Terör Örgütü üyeliğinden aranan ve Yunanistan’a kaçmak üzere Şırnak’tan yola çıkan 4 kişinin Kocaeli güzergahını kullanacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, dün saat 1500 sularında İzmit Gültepe Mevkii İstanbul istikametinde aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan İ.A., M.A. ve S.A. ile eşi P.A. gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan zanlılardan S.A’nın 2005 yılında PKKKCK terör örgütüne katılarak kırsalda eylem ve faaliyetlerde bulunduğu, bu silahlı faaliyetler sırasında mayına basması sonucu sol bacağının koptuğu ve Kuzey Irak’ta bulunan ‘Mahmur’ kampında örgüt tarafından tedavisinin yaptırılarak bacağına protez bacak takıldığı öğrenildi. Ayrıca S.A.’nın Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Terör Amaçlı Örgüte Üye Olmak suçundan arandığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan S.A. ve kaçmasına yardım eden eşi P.A. ile İ.A, ve M.A. isimli şahıslar sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesine sevk edildi. (DHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu