Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yargıtay'dan bono ve çek kararı! Eşin rızası aranmayacak

        Yargıtay İçtihatları Birleştirme Kurulu, milyonlarca insanı ilgilendiren bir karara imza attı. Kurul, “Bono, çek, kambiyo da eşin imzasına gerek yok” kararı verdi.

        Yargıtay İçtihatları Birleştirme Kurulu, "Bono, çek ve kambiyo da eşin imzasına gerek yok” kararı verdi. Borçlar Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, eşlerden birinin rızası olmadan diğer eş kefil olamıyor. Kefillik için eşin rızasının alınması şartı. Bono, çek ve kambiyo senetleri için de aranmaya başlandı ve konu yargının gündemine de taşındı. Mahkemelerden ise bu konuda farklı kararlar çıktı.

        Yargıtay'daki bazı daireler, borçlar kanunundaki değişiklik sonrası bono, çek ve kambiyo senetlerinde eşin rızasının aranması gerektiği yönünde karar verdi. Bazı daireler ise tam tersi yönünde kararlara imza attı. İşte yargıdaki bu görüş ayrılığını kaldırmak, emsal bir karar alınmasını sağlamak için konu Yargıtay İçtihatları Birleştirme Kurulu'nun gündemine getirildi. Kuruldan çıkan karar ise iş dünyasını sevindirdi.

        Buna göre, bono, çek ve kambiyo senedi imzalayanlardan eşin rızası istenmeyecek. İçtihat kararı daireler başta olmak üzere, mahkemeleri de bağlayacak. Yaşanan bu görüş ayrılığı yüzünden raflarda bekleyen dosyalar da indirilip karara bağlanacak.

        ÖZEL HABER:YASEMİN GÜNERİ

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu