Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye'den Gazze'ye 1,2 milyon dolarlık yardım

        AFAD'ın 1,2 milyon dolarlık yardımı, Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Erman Topçu ile DSÖ'nün Gazze Temsilciliği Müdürü Dr. Mahmud Dahir arasında, başkonsolosluk rezidansında imzalanan hibe anlaşmasının ardından Gazze'ye gönderildi.

        Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu Geçici Maslahatgüzarı Topçu, 30 Mart'taN itibaren Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde 100'den fazla Filistinlinin şehit olduğuna, 13 binden fazla Filistinlinin yaralandığına dikkati çekerek, "Özellikle 14 Mayıs’ta meydana gelen vahim olaylarda en az 70 Filistinli hayatını kaybetti." dedi.

        Gazze sınırında yaşanan olaylardan sonra BM'nin acil yardım çağrısında bulunduğuna vurgu yapan Topçu, "BM sahadaki durumun herhangi bir medeni ülkenin altından kalkamayacağı seviyede olduğuna işaretle uluslararası toplumun desteğini talep etti. Biz de bu çağrıya hemen yanıt vererek, AFAD yoluyla bu 1,2 milyon dolarlık çağrının tamamını karşılayacağımızı DSÖ'ye bildirmiştik." ifadelerini kullandı. 

        Topçu "1,2 milyon dolar değerindeki yardımla en az 165 bin Filistinli hasta ve yaralıya ihtiyaç duyulan tedavi sağlanacak. Dolaylı olarak da 350 binden fazla insan bundan faydalanabilecek. Dolayısıyla ülkemizin AFAD yoluyla yaptığı bu yardım, sahada bugün en çok ihtiyaç duyulan hususlardan bir tanesini karşılamış olacak." dedi.

        AFAD koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla 18 Mayıs’ta yardım kampanyası başlatılmıştı.

         

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu