Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tunceli'de mayın tuzağı: Kamer Genç'in akrabası ağır yaralı

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Ramazan Köyü ile Doğantaş Köyü'nü birbirine bağlayan ormanlık alandaki patika yolda yeğeni ile yürüyen 50 yaşındaki Gönül Parlak, PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına bastı. 

        Ağır yaralanan Parlak, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis ekiplerince olay yerindeki ilk müdahale sonrası Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Parlak daha sonra, Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in talimatıyla bölgeye gönderilen jandarma helikopteri ile Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Gönül Parlak'ın yeğeninin ise yara almadan kurtulduğu belirtildi.

        Olaya ilişkin Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ramazan Köyü bölgesinde terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış mayın, bir kadın vatandaşımızın basması sonucu infilak etmiş ve vatandaşımız ağır yaralanmıştır" ifadesi yer aldı.

        Gönül Parlak'ın İstanbul'da oturduğu, bayram ziyareti için Tunceli'ye geldiği ve Tunceli eski Milletvekili Merhum Kamer Genç'in akrabası olduğu öğrenildi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu