Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tayland'da mağarada mahsur kalmışlardı... O antrenör mucizevi kurtuluşu anlattı

        Dünya günlerce onları konuştu,  gelecek iyi bir haberi bekledi. Tayland'da bir mağarada mahsur kalıp 19 günün ardından kurtarılan 12 küçük futbolcu ve antrenörleri mucizevi kurtuluşu anlattı. 

        Tayland'daki mucizevi kurtuluşun kahramanları, Amerikan ABC televizyonuna konuk oldu. Antrenör Ekkapol Chantawong, mağarada zor anlarda nasıl direndiklerini anlattı.  Chantawong, "Mağaranın içerisindeki su seviyesi yükseldikçe çocuklara sakin olmalarını söyledim" dedi. Taylandlı antrenör, sözlerine şöyle devam etti: "En başından beri mağarada mahsur kaldığımızı biliyordum. Öncelikle kendi sakinliğimi korumaya çalıştım. Onlara hep pozitif şeyler söyledim. Çocuklara biraz daha beklememiz gerektiğini, bu süre içerisinde suyun azalacağını ve dışarı çıkabileceğimizi belirttim. Eğer onlara mağarada mahsur kaldığımızı söyleseydim çocuklar paniğe kapılırdı." Antrenör Ekkapol Chantawong, Budist bir keşiş olmasının, sakin kalmasına yardımcı olduğunu da belirtti. 

        12 küçük futbolcu ve antrenörleri, 23 Haziran'da mağarada mahsur kalmış, yerleri günler sonra tespit edilebilmişti. 8 Temmuz'da başlayan kurtarma operasyonuyla hepsinin mağaradan çıkarılması 3 gün sürmüştü.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu