Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Prince'in doktoruna dava!

        Pop müzik tarihinin ikon isimlerindendi. Ani ölümü müzik dünyasını derinden sarstı. Amerikalı pop yıldızı Prince'ın ailesi, 2016'da ölen ünlü yıldızın doktoruna dava açtı. Minnesota'da açılan davada, Prince'in doktorunun tedavi sürecindeki başarısızlığının, ünlü yıldızın ölümünde önemli bir rol oynadığı iddia edildi. Doktor Michael Schulenberg'a yöneltilen suçlamada "Prince'in bağımlılığı konusunda değerlendirmede bulunamadı, teşhis ve tedavi edemedi" ifadelerine yer verildi. Suçlamaların merkezindeki doktor Michael Schulenberg ise bir hata yapmadığını savundu. 

        Pop şarkıcısı Prince Rogers Nelson, 21 Nisan 2016'da aşırı dozda fentanyl adlı ağrı kesici aldığı için hayatını kaybetmişti. Nisan ayında savcılık, Prince'i öldüren hapların bir doktor tarafından yazılan reçete ile elde edildiğine dair herhangi bir kanıt bulamamıştı. İki yıl süren soruşturmanın ardından ünlü sanatçının ölümünde kasti bir durum olduğuna dair de hiçbir kanıta ulaşılamamıştı. 

        Kariyerinin ilk adımlarını 1970'lerin sonunda atan prince, 100 milyondan fazla albüm sattı. 7 Grammy ödüllü Prince, Rolling Stone dergisinin düzenlediği "Tüm zamanların en iyi 100 sanatçısı" listesinde 30'uncu sıraya adını yazdırmıştı. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu