Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kırgızistan'da kritik dolar açıklaması

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan ziyaretinin üçüncü gününde, Ruh Ordo Kültür Merkezi'nde "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi"ne katıldı. Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmada, dolar yerine yerli parayla ticaret vurgusu yaptı. "Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz" dedi. "Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı" ifadelerini kullandı. 

        Erdoğan, Kırgızistan'a FETÖ uyarısını yineledi. "Bu yapı, bir dönem ülkemizde olduğu gibi dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları üzerinden örgütlenmiştir" diyen Erdoğan, "Yaşadıklarımız bize olduğu kadar dostlarımıza da FETÖ'yle mücadelede geç kalınmaması gerektiğini çok açık göstermiştir" açıklaması yaptı. 

        Erdoğan, zirvenin sonuç bildirisinin imza törenine de katılacak. Ardından Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasan tarafından düzenlenecek toplantıya iştirak edecek. Erdoğan, Ruh Ordo Kültür Merkezi'ndeki resmi öğle yemeğinde yer alacak.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu